26 / 04 / 2024

250 bin yeni konut projesine tepki: 1,6 milyon boş konut var

250 bin yeni konut projesine tepki: 1,6 milyon boş konut var

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 250 bin yeni sosyal konut projesine tepki gösterdi. Türkkan, halihazırda 1.6 milyon konutun boş durduğunu söyledi.



Türkiye’de yaklaşık 1.6 milyon konutun boş olduğunu söyleyen İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, "19 yılda 1 milyona yakın konut üreten TOKİ, iki yılda 250 bin, beş yılda da 500 bin konut üretecekmiş. Madem niyetiniz vatandaşı ev sahibi yapmak, kolayı var. Türkiye’de halihazırda 1,6 milyon boş konut bulunuyor. Hepsi, yapımı tamamlanmış ve maliyeti karşılanmış. Önce bunları eritin o zaman." diye konuştu.

Türkkan sözlerine şöyle devam etti:

"Madem yeni sosyal konutların bedelinin yüzde 40’ını devlet karşılayacak, boş duran o konutların da bedellerinin de yüzde 40’ını karşılayın. Madem 'Faiz kötülüklerin anası' diyorsunuz ama insanların gelirine göre, sabit taksitlerle ödeme sistemini hazırlayın. Hem barınma problemini çözersiniz hem konut fiyatlarını ve kiraları aşağı çekersiniz hem de konut fazlasını eritmiş olursunuz. Ama niyetleri, zaten ev sahibi olmanız değil.


Geri Dön