26 / 04 / 2024

26. İzmir Mobilya Fuarı kapılarını açtı!

26. İzmir Mobilya Fuarı kapılarını açtı!

İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda kapılarını bugün açan 26. İzmir Mobilya Fuarı'na sektörün 192 firması 200'ün üzerindeki markasıyla katılıyor. Fuara, 30 ülkeden alım heyeti gelmesi bekleniyor.



Bu yıl 26'ncısı düzenlenen  İzmir  Mobilya Fuarı'nı (MODEKO), 30 ülkeden alım heyetinin ziyaret edeceği bildirildi. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, düzenlediği basın toplantısında, 192 firmanın katılacağı fuarın, her geçen yıl büyüdüğünü söyledi. Fuara, 30 ülkeden alım heyeti geleceğini kaydeden İşleyen, "Mobilya sektörümüzün hem 2,4 milyar dolar ihracatında hem de 10 milyar dolarlık iç piyasa satışında MODEKO, hatırı sayılır pay sahibidir. Oluşturacağımız fırsatları katılımcılarımızın önemli iş bağlantılarına dönüştüreceğinden eminiz" diye konuştu. Mobilya üreticisi katılımcılarını, hedeflerine kısa sürede ve en etkili biçimde MODEKO İzmir Mobilya Fuarı'nın ulaştırdığına dikkat çeken İşleyen, "Yaklaşık 26 yıl önce yerli mobilya üreticimizin imalat ve pazarlama gücünü yükseltmek, sektör paydaşlarını zirve niteliğindeki organizasyonumuzda biraraya getirmek için yola çıkmıştık. İşbirliği yaptığımız odalarımız, derneklerimiz ve sektör öncüleriyle birlikte nice başarılara imza attık" dedi. 


BEŞ GÜN SÜRECEK 


İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir de sektörün daha iyi olması için çalıştıklarını dile getirerek, "Bütün yıl çalışıyoruz, fuar da düğünümüz oluyor" ifadesini kullandı. MODEKO'nun mobilya sektörünün vitrini niteliğinde olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Özdemir de beş gün süreyle sektörün nabzının İzmir'de atacağını ifade etti. Oda olarak fuarı desteklediklerini kaydeden Özdemir, "Geldiğimiz noktayı ve son trendlerimizi, MODEKO vitrinlerinde sektör profesyonelleri ve nitelikli alıcılarla buluşturabiliyoruz. Büro mobilyalarından özel bir bölüm oluşturulması yönünde ciddi de bir çalışmamız oldu. Fuar kapsamında katılımcılarımız, ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlayacak. Gerek katılımcılarımız gerekse ziyaretçilerimiz, bu fuarımızda önemli iş bağlantıları kuracak" dedi. Karabağlar Belediyesi ile Mayıs ayında "Mobilya Günleri" düzenleyeceklerine değinen Özdemir, bu çerçevede, mobilyacıların saat 23.00'te kapanmasının ve birtakım indirimler uygulanmasının planlandığını anlattı. 


Sabah




Geri Dön