25 / 04 / 2024

2B arazi sahipleri Antalya-Kemer karayolunda eylem yaptı!

2B arazi sahipleri Antalya-Kemer karayolunda eylem yaptı!

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedelleri yüksek bulan köylüler, Antalya-Kemer karayolunda eylem yaptı ..



     Konyaaltı Belediyesi eski hizmet binası önünde toplanan Doyran köyünden yaklaşık 350 kişi, 2B arazilerinin rayiç bedellerine tepki göstermek amacıyla Antalya-Kemer karayolunu trafiğe kapatmaya çalıştı. Çevik kuvvet ekipleri, köylüler ile yol arasında bariyer kurarak, yolu trafiğe kapatılmasını engelledi. 

     Ancak zaman zaman bariyerleri aşan köylüler, yolda oturma eylemi yapmak istedi. Bariyerleri aşan köylülere polis müdahale ederek, yol kenarına çıkardı. 2 eşek ile eyleme katılan köylüler, eşeklere binerek pankart açtı. Bariyerleri eşeklerle aşmak isteyen köylüler, polisin müdahalesi sonucu başarılı olamadı. 

     Polis ile köylüler arasında çıkan arbedede rahatsızlanan bir polis memuruna, ambulansta oksijen tedavisi yapıldı. Eyleme katılan ve arbede sırasında ayağından yaralanan bir kişi de ambulansta tedavi edildi. 

     Köylülerden Emine Özcan, arazilerinin dağda bulunduğunu, ancak Konyaaltı ilçesinde olduğu için değerliymiş gibi gösterilerek hakkından daha fazla bedel istendiğini öne sürdü. Hiçbir köylünün bu fiyatlarla arazileri alamayacağını savunan Özcan, ''Yıllardır buralarda yaşıyoruz. Arazilerimize biçtikleri değerler gerçek bedelleri değil. Bu fiyatları biz karşılayamayız. Bu nedenle tepki gösteriyoruz, eylem yapıyoruz. Sesimizi duymalarını istiyoruz, bu konuda bir an önce çözüme ulaştıracak düzenleme bekliyoruz'' dedi. 

     Özcan, polislere karşı gelmek istemediklerini, ancak eylem nedeniyle mecburen polislerle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. 

     Köy halkının eylemi devam ediyor. Zaman zaman köylülerin bariyerleri aşarak yola oturmasıyla trafiğe kapanan yol, polisin müdahalesiyle yeniden açılıyor. 


AA


Geri Dön