19 / 04 / 2024

2B arazilerinden 9.8 milyar lira gelir bekleniyor!

2B arazilerinden 9.8 milyar lira gelir bekleniyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B kapsamında 30 Ekim 2012 tarihi itibariyle 6 aylık başvuru süresi sona erecek olan 450 bin kullanıcıdan bugüne kadar yaklaşık 300 bininin başvurularını yaptığını açıkladı...




Şimşek, 2B arazilerinin rayiç bedelinin 27 milyar lira hesaplandığını hatırlatarak, satışlardan 9.8 milyar liralık bir gelir beklendiğini söyledi. Şimşek, 2013 yılı için 2B satış gelirlerinden 4.8 milyar liralık bir gelir öngörüldüğünü da vurguladı. Şimşek, Maliye Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, 2B  çalışmalarında gelinen nokta ve bundan sonraki sürece ilişkin durum değerlendirmesinde bulundu.


Başvuru yapmayandan kira alınacak


Şimşek, başvurunun bitimine 18 gün kaldığını hatırlatarak, bugüne kadar 2B için yapılan başvuruların yüzde 85’inin 14 ilde yoğunlaştığına dikkat çekti. Şimşek, bu  illerin İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Ankara, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya,  Adana, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar ve Zonguldak olduğunu kaydetti. Vatandaşları, 2B arazileri için başvurmaları konusunda uyarıda bulunan Şimşek, başvurmayan vatandaşların arsaları satın alma haklarını kaybedeceğini vurguladı. Şimşek ayrıca, başvuruda bulunmayan arsalardan Hazine’nin bundan sonra kullanım bedeli alacağını da sözlerine ekledi.  Şimşek, ‘siz başvurmayın, rayiç bedel düşecek’ söylentileri konusunda da vatandaşı uyararak, rayiç bedellerde bir indirime gidilmeyeceğini ve süre uzatımının gündemde olmadığını söyledi.


Star Gazetesi


Geri Dön