25 / 04 / 2024

2/B yasasına ilişkin 5 soru mecliste!

2/B yasasına ilişkin 5 soru mecliste!

2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun kapsamındaki uygulamalar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



2/B yasasına ilişkin 5 soru mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun kapsamındaki uygulamalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

 

Gürer önergesinde "Halk arasında 2b yasası olarak da bilinen 6292 sayılı Orman Köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve Hazine adına Orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında Kanun ile bilim ve fen bakımından orman niteliğini kaybetmiş ve ormana geri dönüşümü artık mümkün olmayan alanların satılması yolu ile hem devlet ile vatandaş arasında yaşanan hukuki ihtilafların sona erdirilmesi, hem devletin gelir elde etmesi hem de elde edilen gelirin kentsel dönüşüm projelerine aktarılarak doğal afetlerde zarar görmesi muhtemel olan sağlıksız yapılaşmanın bir an önce dönüştürülmesi öngörülmüştür." diyerek hazırladığı 5 sorusunun yanıtlandırılmasını talep etti.

 

Gürer'in soruları


1- Bazı hükümet yetkilileri tarafından 15-20 milyar TL, bazı hükümet yetkilileri tarafından ise yaklaşık 5 milyar TL gelir beklenen 2/b (6292 sayılı Kanun yasasından elde edilen gelir ne kadardır?

 

2- Niğde ilinde 2/b taşınmazlarından elde edilen gelir ne kadardır?

 

3- Söz konusu yasanın 12. maddesi uyarınca Niğde'de kaç adet tarım arazisi satılmıştır ve bu satışlardan en kadar gelir elde edilmiştir?

 

4- Yasa kapsamında yapılacak satışlara son başvuru süresi olarak 07.09.2017 tarihi belirtilmiştir. Buna göre başvuru süresinin tekrar uzatılması düşünülmekte midir?

 

5- 2b yasasından elde edilen gelirden kentsel dönüşüm projelerine 2016 ve 2017 yılları için ne kadar para aktarılmıştır? Tekrar uzatılması düşünülmekte midir?
 


Geri Dön