19 / 04 / 2024

3. boğaz köprüsü nereye yapılacak?

3. boğaz köprüsü nereye yapılacak?

İstanbul'da mevcut bulunan iki köprünün trafik yükünü azaltma amacı güden 3. boğaz köprüsü nereye yapılacak? Yanıtı haberimizde...



3. boğaz köprüsü nereye yapılacak?

İstanbul'un gelişimi adına hazırlanan projeler arasında 3. boğaz köprüsü de bulunuyor. 3. boğaz köprüsü nereye yapılacak, 3. boğaz köprüsü güzergahı, 3. boğaz köprüsünün ismi gibi 3. boğaz köprüsü projesine dair merak ettiğiniz detaylar haberimizin içerisinde yer alıyor.


Bilindiği üzere, İstanbul'da iki yakayı birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü'nün ayakları, Yakası'nda Ortaköy, Anadolu Yakası'nda Beylerbeyi semtlerinde bulunuyor. Fatih Sultan Mehmet köprüsünün ayakları ise Kavacık ile Hisarüstü arasında yer alıyor. Peki 3. boğaz köprüsü nereye yapılacak?


3. boğaz köprüsü nereye yapılacak?

3. boğaz Köprüsü, öncesinde Uskumruköy Kavşağı, sonrasında ise sırasıyla Riva, Hüseyinli, Reşadiye, Alemdağ ve Paşaköy Kavşakları arasında inşa ediliyor. 3. boğaz köprüsü güzergah haritası aşağıda bulunuyor.


3. boğaz köprüsü güzergah haritası


3. boğaz köprüsü nereye yapılacak?


4 gidiş, 4 geliş karayolu şeritli ve üzerinden geçecek olan iki hatlı raylı sistemi ile genişliği 59 metre olacak şekilde belirlenen 3. boğaz köprüsü ile ilgili merak edilenler arasında "3. köprünün ismi" bulunuyor.


3. boğaz köprüsü ismi

3. boğaz köprüsü ismi Yavuz Sultan Selim köprüsü olarak belirlendi. Köprünün ismi hakkında birçok eleştirilerin yapılmasına karşın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3.köprünün adının Yavuz Sultan Selim olarak kalacağını açıkladı.


29 Mayıs 2013 tarihinde temeli atılan 3. boğaz köprüsünün bağlantı yolları dahil tüm otoyolun toplam yatırım tutarı 4,446 milyar TL olarak belirlendi.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahı

Proje güzergahı;

* Odayeri Kavşağından başlayarak Paşaköy Kavşağı sonrasında proje sonuna kadar, yaklaşık 60 kilometre uzunluğundaki 2x4 şeritli otoyol kesimi ile;

* Odayeri Kavşağı'ndan başlayarak, mevcut Mahmutbey Batı Kavşağı'na gerekli düzenlemeler yapılarak bağlanacak şekilde, yaklaşık 22 kilometre 2x4 şeritli otoyol bağlantı yolu;

* Reşadiye Kavşağı'ndan başlayarak Çamlık Kavşağı’na kadar, yaklaşık 13 kilometre 2x4 şeritli otoyol bağlantı yolunu kapsıyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön