28 / 03 / 2024

3 boyutlu konut satış sistemi tanıtıldı!

3 boyutlu konut satış sistemi tanıtıldı!

16. Gayrimenkul Zirvesi’nde, Türk mühendislerden inşaat sektörünü canlandıracak müthiş yazılımın tanıtımı gerçekleştirildi. 



GYODER’in düzenlemiş olduğu 16. Gayrimenkul Zirvesi’nde, Türk mühendislerden inşaat sektörünü canlandıracak müthiş yazılımın tanıtımı yapıldı. 


“Topraktan Satış” adı verilen yöntemle tüketiciler bina yokken inşaat firmasından daire ya da iş yerlerini uygun fiyatla satın almak istemekte olup bu durum bir çok sorunu da beraberinde getirmekteydi. 

 

3 boyutlu konut satış sistemi tanıtıldı!


CODE5 Yazılım yönetim kurulu üyesi Çetin Özer, sektörün konuştuğu yazılımla ilgili yaptığı açıklamasında şunlara değindi: “Bugüne kadar maket üzerinden satışla konut sahibi olmak isteyen alıcılar, sınırlı bir görünümle ve sadece hayal gücüne dayalı anlatımla satın alma işlemlerini gerçekleştiriyorlardı. Geliştirmiş olduğumuz yazılım sayesinde müşteriler artık satın alacakları konutun içinden birebir gerçek manzarasını ve konumunu gerçeğe yakın bir görüntüyle inceleyerek karar verebilmektedirler. Örneğin; dairenin havuzu ya da bahçeyi görüp görmediği ya da hangi cepheden güneş aldığı konularında önceleri yaşanan problemler tamamıyla giderilmiş olmaktadır.”

Sorunlara çözüm olarak Erciyes Üniversitesi Tekno Park’taki Code5 Yazılım mühendisleri ile  İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ndeki Argeİst mühendisleri tarafından 2 yıllık ortak Ar-Ge çalışmasıyla dünyada ilk defa “3 Boyutlu Konut Satış Sistemi” yazılımı  yapıldı. 

İnşaat firmalarının projelerini uygulama üzerinden 3 boyutlu tanıtma imkanı sağlayan yazılım sayesinde konut alıcıları  proje maketi üzerinden ya da resimlerden göremedikleri, ilgilendikleri dairenin pencereden bakınca görülecek olan manzarasını sanal olarak görebilmektedirler.

Projelerinin konut satışlarında, geliştirilen bu yazılımı kullanan Nuhoğlu İnşaat’ın Genel Müdür Yardımcısı Kaan Nuhoğlu da görüşlerini şu şekilde ifade etti. “2013 yılından bu yana CODE5 Yazılım tarafından geliştirilmiş olan PrismCRM  yazılımını kullanmaktayız. Şimdi de yeni geliştirmiş oldukları bu yazılımı şirketimize tanıttıklarında hiç düşünmeden İzmir’de yapmaya başlayacağımız 2 büyük projemizde derhal kullanalım diye karar aldık. Yeditepe  İzmir  ve Marinera Çeşme projelerimizde aktif olarak kullanmaya başladık. Müşterilerimizden olumlu tepkiler almamızın yanı sıra satışlarımız da başarılı biçimde devam etmektedir. 

Apple, Android ve Windows platformlarında çalışabilen yazılım, PrismCRM3D ve 3DRealHouse isimleriyle iki farklı versiyon olarak geliştirildi. İnşaat şirketlerinin kullanmakta olduğu Prism CRM sistemine PrismCRM3D versiyonu ile 3 boyutlu satış sistemi özelliğini kazandıran yazılım, Prism CRM’in tüm özelliklerini uygulama içerisinden de kullanabilme özelliği sunmaktadır. 3DRealHouse versiyonu ise CRM programı kullanan veya hiç bir program kullanmayan inşaat firmalarının 3 boyutlu satış sistemini API’lar üzerinden kullanabilmelerini sağlamaktadır. 
 


Geri Dön