20 / 04 / 2024

3. havalimanı 2019'un ilk günlerinde devreye girecek!

3. havalimanı 2019'un ilk günlerinde devreye girecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Club toplantısında yaptığı konuşmada üçüncü havalimanının 2019'un ilk günlerinde devreye alınacağını belirtti.




Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, üçüncü havalimanı projesiyle ilgili konuştu. Özdemir, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Club toplantısında yaptığı konuşmada havalimanı projesinin hemen hemen tamamlandığını kaydederek çalışmalarda son rötuşların yapıldığının bilgisini verdi.


Avrupa'nın önemli havalimanlarını gezdiklerini bildiren Özdemir, ABD'nin üç önemli havalimanını gezeceklerini söyledi. Özdemir, yolcu için nasıl konfor sağlanacağı, ne gibi yeniliklerin yer aldığı ve en önemlisi çevre ile havalimanı uyumunu  sağlama amacıyla önemli havalimanlarını gezdiklerinin bilgisini verdi.


Mayıs ayı başında makinaların çalışmayaca başlayacağını ifade eden Özdemir, ''2019'un ilk günlerinde havalimanını devreye alacağız'' diye konuştu. Türkiye'nin limanlara, demiryollarına, otoyollara ve enerji santrallerine ihtiyacı olduğunu kaydeden Özdemir, söz konusu projelerin tamamen özel sektör tarafından yapılması gerektiğini ifade etti. Özdemir, önümüzdeki yıllarda büyük altyapı yatırımları olmasını hedeflediklerini söyledi.


Türkiye'nin hareketli bir dönemde geçtiğini bildiren Özdemir, FED'in açıklamalarının ardından son 2-3 aydır önemli dalgalanmaların yaşandığını ifade etti. Özdemir, ''Bizim ilgilendğimzi tüm projeler uzun finansman dönemini kapsamaktadır, önemli olan önümüzdeki süreçte nereye gideceğimizi iyi hesaplamaktır. Türkiye'nin büyümesine inanıyorsak projenin bitirme ve işletme hedeflerinde sakınca yaşamamaktayız'' diye konuştu.



The Lira


Geri Dön