24 / 04 / 2024

3. havalimanı Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı bekliyor!

3. havalimanı Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım’la beraber yapımı hızla devam eden ve 29 Ekim’de açılışı yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’na bugün 20.30’da ilk inişi gerçekleştirmesi bekleniyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçağın bugün saat 20.30’da İstanbul Yeni Havalimanı’na inmesi planlanıyor. Bu kapsamda havalimanı çevresinde büyük güvenlik önlemleri alındı. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre alınan önlemler arasında havalimanı ve çevresi uçuş trafiğine kapatılırken, görevli olmayan devlet hava araçları trafikleri ve tüm sivil VFR trafiklerin yaklaşması, girişi ve kalkışı yasaklandığı öğrenildi. Uçakta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ı yeni havalimanında Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan karşılayacak.  

Hazırlıklar kapsamında uçağa hizmet verecek merpen ve diğer apron araçları TIR’lara yüklenerek Atatürk Havalimanı’ndan yeni havalimanına taşındı.

Erdoğan’ın uçaktan indikten sonra terminali ve şantiye alanını gezerek yetkililerden inşaatta gelinen son nokta hakkında ayrıntılı bilgi alması ve işçilerle buluşması bekleniyor.

3. havalimanı tarihi sefer öncesi havadan görüntülendi!


Geri Dön