28 / 03 / 2024

Başbakan Erdoğan: Yavuz Sultan Selim Köprüsü için cebimizden para çıkmıyor!

Başbakan Erdoğan: Yavuz Sultan Selim Köprüsü için cebimizden para çıkmıyor!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Başbakan Erdoğan konuşmasında Türkiye'ye yaptıkları yatırımlardan ve yapımı devam eden 3. köprü ve 3. havalimanından bahsetti...




AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  "Merkez Bankasının kasasında 27,5 milyar dolar vardı. Şu anda Merkez Bankasının kasasında ne var? 124 milyar dolar var. Yolsuzlukların iktidarı böyle olabilir mi? 79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptılar. Biz şu 10 senede, 11 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Bu mu yolsuzlukların iktidarı? Bunlar bedava yapılmıyor" dedi.


Erdoğan, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, son 12 yılda inşa ettikleri sulama projeleriyle 4 bin dönümden fazla tarım arazisini sulamaya açtıklarını, şu anda 13 bin dönümden fazla arazinin sulama suyunun hazır olduğunu söyledi.


Keskin'deki yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, "Şu anda Keskin'e de bir bayan belediye başkan adayı verdik. İnşallah Keskin'imize bir bayan eli değecek. Keskin'de bir bayan elinin, nasıl belediye başkanlığı yaparmış bunu göstermeniz lazım. Onun için destek" diye konuştu.


"Kırıkkaleli çiftçilerimize yılda 5 trilyon lira zirai gelir artışı sağladık. Göletler devam ediyor" diyen Erdoğan, Kırıkkale'nin içme suyu sorununu çözdüklerini vurguladı.


Türkiye'nin, 11 yıl önce 230 milyar dolar olan millli gelirini şimdi 800 milyar dolara çıkardıklarını belirten Erdoğan, MHP'nin iktidar olduğu dönemde 36 milyar dolar ihracat yapılırken, şimdi bu rakamın 152 milyar dolar olduğunu söyledi.


Başbakan Erdoğan, "MHP'den devraldığımız zaman hükümeti, 100 liranın 73 lirası borçtu, şimdi 100 liranın 35 lirası borç. Nereden nereye görüyor musunuz? Bu MHP'liler neyi konuşuyor, neyi konuşuyorlar anlamak mümkün değil. Benim çiftçi kardeşime Ziraat Bankası yüzde 59 faizle kredi veriyordu, şimdi yüzde 5. Halk Bankası yüzde 46 faizle kredi veriyordu, şimdi yüzde 5. Ey MHP'nin Genel Başkanı, sen bunları hiç bilir misin, sen bunları hiç okudun mu, sende ekonomi nedir var mı böyle bir şey?" diye konuştu.


Enflasyonu yüzde 30 olarak aldıklarını bildiren Erdoğan, "Enflasyon bir canavar değil miydi? Şimdi ne oldu? Daha dün açıklandı, yüzde 8. Bak nereden nereye. Kimin cebinde kalıyor bu, vatandaşımın cebinde kalıyor" ifadesini kullandı.


Devletin borçlanma faizini yüzde 63'ten tek haneli rakama düşürdüklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:


"Aradaki fark kimde kalıyor, benim vatandaşımın, Kırıkkaleli kardeşimin cebinde kalıyor. Ey MHP, ey CHP, ey ANAP'ı, Doğru Yol'u, DSP'si vesairesi. İşçi ve memur kardeşimden zorunlu tasarruf adı altında 13,5 katrilyon kestiniz. Göreve geldik, önüme geldi, 13,5 katrilyon. Dedim ki 'Devlet memuruna, işçisine borçlu olur mu?' Sendikalarla bir araya geldi arkadaşlarım ve 13,5 katrilyonu biz ödedik. Biz ödedik biz. Bir de konut edindirme yardımı adı altında da para kesmişler. Kimden? Yine işçiden, memurdan. Bu parayı kim ödedi? 3,5 katrilyon, yine biz ödedik. 17 katrilyon. Bu MHP, IMF'den gitti borç aldı. Bize ne kadarla bıraktı, 23,5 milyar dolar. Peki bunu kim ödedi? Yine biz ödedik. 23,5 milyar doları 2013'ün 14 Mayıs'ında sıfırladık, bitirdik. Bütün bu borçları ödeyen bir iktidara yolsuzluk nasıl söylenir? Merkez Bankasının kasasında 27,5 milyar dolar vardı. Şu anda Merkez Bankasının kasasında ne var? 124 milyar dolar var. Yolsuzlukların iktidarı böyle olabilir mi? 79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptılar. Biz şu 10 senede, 11 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Bu mu yolsuzlukların iktidarı? Bunlar bedava yapılmıyor."


-"İnşallah bu mücadele bir istiklal mücadelesidir, bir istikbal mücadelesidir"


Marmaray'ı yaptıklarını, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşasının devam ettiğini anlatan Erdoğan, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü için cebimizden para çıkmıyor. 2,5 milyar dolara yapacaklar, 15 sene sonra devlete bırakacaklar. Şimdi bir de üçüncü havalimanı yapılıyor, yılda 100 milyon yolcu kapasiteli. 46 milyar dolar, 20 yıl işletecekler, ondan sonra devlete bırakacaklar. Biz, buyuz. Cebinden para çıkmadan 46 milyar dolar harcıyorlar ve siz bu iktidara yolsuzluk suçlaması yapıyorsunuz. Ey CHP, ey MHP, ne yaptınız, dikili ağacınız var mı bu ülkede? Yok, yok" dedi.


Erdoğan, Kırıkkale'yi 2003 yılında doğal gaza kavuşturduklarını, şu anda kent merkezi nüfusunun yüzde 90'ından fazlasının doğal gazı kullanır hale geldiğini belirterek, "İnşallah daha kaliteli bir hayat, derdimiz bu. İstiyoruz ki çok daha modern bir Kırıkkale. İşte bunun için şu anda yeni adımı atıyoruz" diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, engelli ve yaşlılara, eşi vefat etmiş kadınlara, muhtaç asker ailelerine sosyal yardım uygulamasının devam ettiğini de vurguladı.




AA


Geri Dön