25 / 04 / 2024

3. havalimanı ile dünyada ilklerin arasına giriyoruz!

3. havalimanı ile dünyada ilklerin arasına giriyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3. havalimanının ilk etabını, inşallah 29 Ekim'de hizmete alıyoruz. Yılda 90 milyon insanın taşınacağı 3.havalimanıyla dünyada ilklerin arasına giriyoruz." dedi...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşma yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul'u Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya'ya yüksek hızlı trenle bağladıklarını hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin geçmişinde yüksek hızlı tren diye bir şey olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi en doğudan en batıya yüksek hızlı trenle kuşatacaklarını söyledi.

3. havalimanı 29 Ekim'de açılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti; "3. Havalimanının, ilk etabını inşallah 29 Ekim'de hizmete alıyoruz. Yılda 90 milyon insanın taşınacağı 3. Havalimanıyla dünyada ilklerin arasına giriyoruz. İnşallah 2023'te bu rakam 150 milyona çıkacak yılda. Orada belki de bir numara olacağız. Çünkü biz ilklerin partisiyiz, ilklerin iktidarıyız. Bize de bu yakışır, bunu yapmamız lazım. İstanbul  İzmir  arasındaki mesafeyi 3,5 saate düşürüyoruz. Ey gidi günler ey... 6 saat, 7 saat, 8 saat İstanbul İzmir, 10 saat İstanbul İzmir. Şimdi 3,5 saat ve yollar pırıl pırıl. Peki burada körfezi neyle geçiyoruz. Osmangazi Köprüsü'yle geçiyoruz. Osmangazi Köprüsü'yle bir şey daha başarıyoruz; İstanbul Bursa arasını da 1 saat 15 dakikaya, 1,5 saate indiriyoruz. Peki, bütün bunlar niçin yapılıyor, ne de biliyor musunuz? Biz milletimizi çok seviyoruz. Biz milletimize aşığız. Ya bizim milletimiz en güzeline layık. En modern yolculuk, yollar bizim milletimize has. 

Şimdi şuradan çıkıyorsun, arabana biniyorsun, yolun sağı solu yemyeşil. Eskiden Avrupa'ya Amerika'ya gittiğimizde bakardık yolun sağı solu yemyeşil, her taraf orman. Onların arasından araçla gidiyorsun. Bu adamlar bunu yaptı. Hans yapıyor, George yapıyor, biz niye yapmıyoruz? Biz de 'Bunları yapacağız' dedik ve yaptık ama bitmedi. Daha yapacağımız çok şey var. İşte modern Türkiye'nin inşası budur."

- "Yeşil Türkiye'yi bu şekilde inşa ettik"

Erdoğan konuşması sırasında modern Türkiye'yi inşa ettiklerine söyledi. Erdoğan, "Ama bunu inşa ederken, örneğin 'kentsel dönüşüm' diyoruz. Hemen karşımıza ana muhalefet çıkıyor. Niye? Rahatsız, rahatsız... Malum teferruatına girmeyeyim, siz anlıyorsunuz. Çünkü bu ülkede bunların dikili bir ağacı yok. Bunlar taş taş üstüne koymadılar. Ama biz istiyoruz ki, bir şeyler ortaya konsun, bunları yapalım. Biz ağaç dikiyoruz. Adam kalkıyor, yürüyüş yapıyor. Nerede? Gezide. Ne diyor? 'Bunlar ağaç söktü' diyor ya biz ağaç söker miyiz? Biz milyonlarca, milyarlarca fidan, ağaç diktik bu ülkede. Ey bay Kemal, senin dikili ağacın var mı ya? Kaç tane var onu söyle. Belediyelerin de dahil olmak üzere kaç tane var onu söyle. Ama biz geldiğimizde bu Türkiye'nin geneline fidanlarımız, ağaçlarımızla tarihi yazdık ve yeşil Türkiye'yi bu şekilde inşa ettik. Etmeye de devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 4 yılda bitireceklerini söyledi. Erdoğan "Herhangi bir sıkıntımız yok. Yola devam ediyoruz. Çanakkale'deki o kopukluğu da gideriyoruz. Orada da Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlıyoruz. Biz buyuz, fakat bunu milletimize kim anlatacak? Siz hanım kardeşlerim anlatacaksınız. Şu an da ekranları başında bizi izleyenler olabilir ama olmayan da olabilir dolayısıyla hanım kardeşlerim bunları anlatmalı. Unutmayın 'Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür', unutur insanoğlu. Onların da unutmaması için bunları anlatmamız lazım. Bir kere anlatmak olmaz bir daha anlat. Anlatarak hedefe yürüyeceğiz." ifadelerini kullandı. 


Geri Dön