19 / 03 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı ile dünyaya hava atacağız!

İstanbul Yeni Havalimanı ile dünyaya hava atacağız!

Partisinin Esenyurt mitingine katılarak konuşma yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. havalimanı ile ilgili olarak, "Hepsinden öte, hamdolsun markamız olacak o havalimanı. Dünyaya burayla biz havamızı atacağız." dedi. 



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt mitingindeki halka hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt'taki konuşmasında İkitelli'de şehir hastanesi yapıldığını hatırlattı. Muhalefete seslenen Erdoğan, "Bay Muharrem, bu şehir hastanesinden haberin var mı? Bay Kemal haberin var mı? '16 yılda ne yaptılar?' diyor. Gel bu şehir hastanesini gör. Bunlar dürüst değil, dürüst. Hele hele bir tane bayan çıkmış, 'Ben şehir hastanelerine karşıyım. Bunların parası nasıl ödenecek?' diyor. Senin para ödeme veyahut da para üretme kabiliyetin yok ki. Ana muhalefetin zaten hiç yok. Biz 16 yıldır bu ülkede hem milli bütçeyi güçlendirdik hem kaynakları çeşitlendirdik. Bütün yatırımlar böyle oldu." dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim 2013'te açılan Marmaray'dan bugüne kadar 268 milyon yolcu, 26 Ağustos 2016'da açılan Yavuz Sultan Selim Köprü'sünden 69 milyon araç, 20 Aralık 2016'da açılan Avrasya Tüneli'nden 23 milyon araç, Osmangazi Köprüsü'nden 13 milyon 384 bin araç geçtiğini söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle devam ettirdi; "Şimdi Bay Muharrem, 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün fiyatı bu, birinci köprünün, ikinci köprünün fiyatı bu. Bayramda birinci ve ikinci köprü ücretsiz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ücretli.' diyor. Bay Muharrem ya sen mecbur musun üçüncü köprüden gitmeye? Sen ikiden git, birden git. Bunlar pahalı geliyorsa sandalla git. Yavuz Sultan Selim, 7 sene sonra devlete geçiyor. Biz burayı yap-işlet-devretle, kamu özel ortaklığıyla yaptık. Bu bir mantıktır, ekonomik zekadır." 

İstanbul Yeni Havalimanı ile dünyaya hava atacağız!

"Modern dünya neyi yapıyorsa biz de onları yapıyoruz ve yapacağız"

Erdoğan konuşması sırasında yüksek hızlı trene de değindi Erdoğan, "Sivaslı birisi çıkmış ne diyor? 'Yüksek hızlı treni hemen kaldır.' diyor. Yüksek hızlı tren göçü artırırmış. Allah rahmet etsin Erbakan Hoca hayatta olsaydı inan ilk önce bunları partisinden tasfiye ederdi. Hoca hızlı trenden bahsederdi, bunlar ise hızlı treni kaldırmaktan bahsediyor. Modern dünya neyi yapıyorsa biz de onları yapıyoruz ve yapacağız." dedi.

Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'de açılacağını hatırlatarak, havalimanının kamu-özel ortaklığıyla 10,2 milyar avroya yapıldığını, şu anda 30 bin kişinin çalıştığını, işletme başladığında 100 bin kişinin istihdam edileceğini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepsinden öte, hamdolsun markamız olacak o havalimanı. Dünyaya burayla biz havamızı atacağız." dedi. 


Geri Dön