25 / 04 / 2024

Yeni Havalimanı’nı dünyaya tanıtacak dev yarışa hazırlık!

Yeni Havalimanı’nı dünyaya tanıtacak dev yarışa hazırlık!

İstanbul Yeni Havalimanı’nda 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde bugüne kadar dünyada eşi benzeri görülmemiş bir yarışa ev sahipliği yapması için çalışılıyor.



Formula-1 aracı, SoloTürk ve THY uçağı, hızlı spor otomobiller, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun kullanacağı Kawasaki H2R model motosikletin aynı anda yarışması için çalışmalar gerçekleştiriliyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre çok sayıda yabancı gazetecinin de izleyeceği yarış planlandığı gibi gerçekleşirse Türkiye ve İstanbul Yeni Havalimanı'nın dünyaya tanıtımına da önemli katkı sağlayacağı belirtiliyor. 

İlk etabı 29 Ekim'de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, dünyanın izleyeceği bir yarışa da ev sahipliği yapması planlanıyor. Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ziyaretçilerini 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı'nda karşılayacak.

Festivalde birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Kenan Sofuoğlu dev bir yarış için çalışıyor. Yarış gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin ve İstanbul Yeni Havalimanı'nın dünyaya tanıtımına da büyük katkı sağlanacak.


Geri Dön