26 / 04 / 2024

3. havalimanı ile Türkiye tarihe geçecek!

3. havalimanı ile Türkiye tarihe geçecek!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk fazının yüzde 85'i tamamlandı. Dev havalimanı ile Türkiye'nin adı tarihlere altın harflerle yazılacak...



İlk uçuşların 29 Ekim 2018 tarihinde başlayacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk fazında sona gelindi. Dev projenin ilk fazının yüzde 85'i tamamlandı.

Takvim'de yer alan habere göre, 3. havalimanının ilk fazında üç adet bağımsız paralel pist, taksi yolları, terminal binası, ödüllü hava trafik kontrol kulesi, haberleşme ve meteoroloji sistemleri ile diğer hizmet binaları yer alacak. Dev havalimanının ilk yolcu terminal binası 1.4 milyon metrekare ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminal binası olacak. 100 havyolu şirketine hizmet verecek olan yeni havalimanı yolcu ve yük taşımacılığında dünyanın yeni havacılık merkezi olacak.

Tüm dünyada duyuruldu

Atatürk Havalimanı da İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınacak. Atatürk Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihinden itibaren paralel tarifeli uçuş trafiğine kapanacak. NOTAM havalimanının taşınma planını yayınladı. NOTAM'a göre 30-31 Ekim 2018 tarihlerinde Atatürk Havalimanı'ndan (LTBA) İstanbul Yeni Havalimanı'na (LTFM) taşınma operasyonu gerçekleştirileceği belirtildi.


Geri Dön