28 / 03 / 2024

3. Havalimanı kredi imzası 19 Ekim'de!

3. Havalimanı kredi imzası 19 Ekim'de!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3'üncü Havalimanının ilk etap yatırımı finansmanında sona gelindiğini belirterek, "19 Ekim'de imzaları atıyoruz" dedi.



3'üncü Havaiimanı'nın ilk etap yatırımına yönelik kredi imzalarının tarihi belirlendi. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ilk etap yatırımına yönelik 4.5 milyar euroluk finansman paketini 19 Ekim'de imzalamayı planladıklarını söyledi. Özdemir, "Toplam 6 bankanın yer alacağı paketin yaklaşık yüzde 70'ini kamu bankaları üstlenecek" dedi. Yapı Kredi Bankası'nın çekilmeden önce paketteki kamu-özel dağılımının yüzde 60'a 40 olarak şekillendiğini aktaran Özdemir, "Şu anda finansmanda Finansbank, Garanti Bankası ve Denizbank ile kamu bankaları Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank yer alıyor" diye konuştu.  Yapım çalışmalarının hızlı ilerlediğini belirten Özdemir, havalimanının 2018'in ilk çeyreğinde açılacağını ifade etti. 


Hızla tamamlanmalı 

Türkiye'deki enerji yatırımlarına da değinen Özdemir, bu alandaki özelleştirmelerin hızla tamamlanması gerektiğini belirtti. Özdemir, "Tamamen özelleşirse devlet enerji fiyatlarının artmasından korkuyor. Fiyat dengesini korumak için bunu bir silah olarak tutuyor. Ancak eninde sonunda özelleşecek" dedi. 



150 milyar dolarlık yatırım ihtiyacı

IC İçtaş Enerji Yatırım Holding Başkanı Serhat Çeçen önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin 120-150 milyar dolarlık ilave enerji yatırımına ihtiyaç duyacağını belirterek, "Demiryolları da öncelik verilmesi gereken bir başka altyapı alanı" diye konuştu.  Çeçen, Astaldi ile birlikte üstlendikleri 3'üncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesini de 2016'nın son çeyreğinde trafiğe açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 


Ticari Hayat 


Geri Dön