18 / 04 / 2024

3. Havalimanı, Türkiye'yi dünyanın merkezi yapacak!

3. Havalimanı, Türkiye'yi dünyanın merkezi yapacak!

Tamamlandığında Dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabının açılışına bir yıldan az bir zaman kaldı. Türkiye'yi dünyanın merkezi haline getirecek olan 3. Havalimanı, 2023 hedefleri için de önemli bir eşik olacak.



Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 3. Havalimanı yatırımcıların bölgeye gelişleri açısından önemli kolaylıklar sağlayacak. Turizm daha da canlanacak. İstanbul'un finans merkezi olma hedefine ise bir adım daha yaklaşılacak.

 

Hava kargo ile ihracat desteklenecek. İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye ekonomisini daha ileri taşımak ve alt yapısı güçlü, diğer ülkelere örnek olan bir konuma getirmek üzere faaliyet gösterecek.

 

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Cumhuriyet tarihinin tek kalemde yapılan en büyük altyapı yatırım projesi olma özelliğini de taşıyan 3. Havalimanı Türkiye'nin geleceği için çok önem teşil ediyor. 3. Havalimanı  açıldığında Türkiye'nin ulusal ekonomisine katkısının yüzde 4.9'a kadar çıkarak 73 milyar TL seviyesine ulaşabileceği öngörülüyor. Projenin doğrudan ve dolaylı olarak sağlayacağı istihdam, 225 bin kişiye kadar ulaşabilecek, hane halkı geliri, 4.4 milyar dolara kadar çıkabilecek. İstanbul Yeni Havalimanı'nın Türkiye'nin ulusal ekonomisine katkısının milli gelirin yaklaşık yüzde 4.9 seviyelerine çıkarması hedefleniyor.

 

TÜRKİYE BÜYÜK PROJELERİN AKLA GELEN ÜLKESİ OLACAK
Türkiye'ye değer katacak Dünyanın en büyük havalimanı projesinin bir an önce tamamlamak için çalışmalarını sürdüren İGA yetkilileri, şunları açıkladılar;  "Şu bir gerçek ki açılışına az bir süre kalan havalimanı, İstanbul ve tüm Türkiye'nin koyduğu hedefleri yakalamak için önemli bir konumda yer alıyor. 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen, her geçen gün ekonomisi ile büyüyerek hedeflerine yaklaşan Türkiye için İstanbul Yeni Havalimanı önemli bir yatırım eşiğiydi. Ülke olarak bu eşiğin başarıyla tamamlanmasına çok az bir zaman kaldı. Bundan sonraki süreçte artık Türkiye büyük projelerin akla gelen ülkesi olacak. Böylelikle milletçe yeni hedeflere koşacağımıza inanıyoruz. Dünya nüfusunun üçte biri Türkiye'ye ilk kez yeni havalimanı sayesinde doğrudan uçabilecek. Havalimanında yolcu deneyimi anlamında geliştirme çalışmaları devam ediyor. Zira dünya sahnesinde İstanbul Yeni Havalimanı'nın adından söz ettirdiği ilk konu yolcu deneyimi olacak. Örneğin İstanbul Yeni Havalimanı'nı kullanarak seyahat edecek yolcuları 5 yıldızlı bir hizmet bekliyor. Yolcu danışma robotu, aracım nerede uygulaması gibi yepyeni hizmetlerle, yolcular maksimum konfora, minimum bekleme süresinde ulaşabilecekler. 350'den fazla destinasyona uçulacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda, 143 adet yolcu biniş köprüsü, 13 Check-in adası, 468 banko, 114 self check-in, 228 adet pasaport kontrol noktası, 51 Backdrop (bagaj teslim) ünitesi ve e-pasaport girişleri ile benzersiz bir deneyim sunulmaya hazırlanılıyor."


Geri Dön