19 / 04 / 2024

3. havalimanı nereye yapılıyor

3. havalimanı nereye yapılıyor

Tamamlandığında Dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabının açılışına bir yıldan az bir zaman kaldı. Türkiye'yi dünyanın merkezi haline getirecek olan 3. Havalimanı, 2023 hedefleri için de önemli bir eşik olacak.

3. havalimanı için ev arayışı başladı!

İstanbul'da hayata geçirilen 3. havalimanı ile Kemerburgaz ile Göktürk'e olan ilgi arttı. Gül İnşaat Genel Müdürü Yüksel Günver, "Havaalanı çalışanlarının havaalanına en yakın gelişmiş bölge olarak Göktürk ve Kemerburgaz’ı araştırmaya başladıklarını" ifade etti.

3. Havalimanı Eyüp'e değer katıyor!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İGA yönetim binasında düzenlenen iftarda Eyüp'te dünyanın en büyük havalimanının yapılmasının bölgeye prestij kattığını belirtti.

3. Havalimanı'nına hangi bankaların kredi kullandıracağı belli oldu!

Yerli ve yabancı çok sayıda bankanın kredi vermek için "beklediği ileri sürülen projeyi 4.5 milyar avroya yakın kredi Ziraat Bankası, Halkbank ve Denizbank'ın oluşturduğu ikisi kamu biri özel üç Türkiye bankası fonlayacak.

Ozan Ceyhun: 3'üncü Havalimanı ormanlar katledilmeyecek boş araziler üzerine yapılıyor!

Eski AP Parlamenteri Ozan Ceyhun,"3'üncü Havalimanı'nda ormanlar katledilmeyecek, boş araziler üzerine yapılıyor. Tabiata zarar veriyorsunuz diyenlere hatırlatmak lazım. O havalimanı Yeşiller Partisi'nin doğuş nedenidir" diye konuştu...

3. havalimanı İstanbul Grand Airport'un reklam filmi yayınlandı!

İstanbul'un 3. havalimanının reklam filmi yayınlandı. İsmi henüz belli olmasa da İstanbul Grand Airport (IGA) olarak anılan 3. havalimanının dünyanın en büyük havalimanı olması hedefleniyor.

3. Havalimanı projesi istikrarın göstergesidir!

Başbakan Davutoğlu, 3. havalimanı ilişkin "Böylesine bir projenin uzun dönemli üstlenilmiş olması ülkenin istikrarına duyulan güvenin de çok çarpıcı bir işaretidir" dedi.

3.Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu!

Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ardından İstanbul'da yapılan ve inşaatı devam eden 3. havalimanının 29 Ekim 2017 tarihinde açılması planlanıyor...

3. havalimanı kredi anlaşması Mayıs ayında yapılacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı için 750 milyon euroluk köprü kredisi aldıklarını söyledi. Özdemir, "4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasını da mayısta yapacağız" dedi

3. Havalimanı trenine 9 talip var!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüt ve mühendislik projelerinin hazırlanması için ihale açtı.

3. Havalimanı raylı sistem ihalesine 9 teklif geldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüt ve mühendislik projelerinin hazırlanması ihalesine 9 firma teklif verdi..

Lütfi Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ile ilgili 'bataklık' eleştirilerine Ordu - Giresun Havalimanı örneğiyle yanıt verdi. Elvan, ''Bıraksınlar bu kafayı. Biz denizin üzerine havalimanı yapıyoruz dedi.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. havalimanı inşaatında 30 bin işçi çalışacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerle birlikte 3. havalimanının bataklık alan olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bakan Elvan yaptığı açıklamada '"Şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır." dedi..

3. havalimanı nereye yapılıyor Haberi

3. havalimanı nereye yapılıyor

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 3. Havalimanı yatırımcıların bölgeye gelişleri açısından önemli kolaylıklar sağlayacak. Turizm daha da canlanacak. İstanbul'un finans merkezi olma hedefine ise bir adım daha yaklaşılacak.

Hava kargo ile ihracat desteklenecek. İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye ekonomisini daha ileri taşımak ve alt yapısı güçlü, diğer ülkelere örnek olan bir konuma getirmek üzere faaliyet gösterecek.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Cumhuriyet tarihinin tek kalemde yapılan en büyük altyapı yatırım projesi olma özelliğini de taşıyan 3. Havalimanı Türkiye'nin geleceği için çok önem teşil ediyor. 3. Havalimanı  açıldığında Türkiye'nin ulusal ekonomisine katkısının yüzde 4.9'a kadar çıkarak 73 milyar TL seviyesine ulaşabileceği öngörülüyor. Projenin doğrudan ve dolaylı olarak sağlayacağı istihdam, 225 bin kişiye kadar ulaşabilecek, hane halkı geliri, 4.4 milyar dolara kadar çıkabilecek. İstanbul...