29 / 03 / 2024

3. havalimanına malzeme yetmedi, taş ocağı genişletildi!

3. havalimanına malzeme yetmedi, taş ocağı genişletildi!

İstanbul'da hayata geçirilen 3. havalimanı inşaatında kullanılan malzemeler yetmedi ve o nedenle taş ocağı genişletildi...



İstanbul'un mega projelerinden olan 3. havalimanı için malzeme yetmedi. Dev proje için taş ocağının üç kat genişlemesi için yapılan başvuru Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygun" görüldü. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  İGA ortaklarından Nihat Özdemir, "3.Havalimanı inşaatında beton, dolgu için agrega (kum, çakıl, kırma taş) gerekli. Malzeme yetmedi” dedi. Çevre Mühendisleri Odası “ Tesis alanı artmasına rağmen ‘ÇED gerekli değildir’ kararına esas taş ocağı kapasitesinin değişmediğini ve 15 milyon tonda kaldığını buna karşın orman alanında yer alan proje sahasının artması nedeni ile orman alanı tahribatı olacağını" dedi. 


Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon ortaklığıyla kurulan İGA Havalimanı A.Ş., İstanbul 3. havalimanı projesine agrega üretmek için Eyüp'ün Işıklar Köyü'ndeki ormanlık alanda 24 hektarlık arazi için 19 Ocak 2016’da "ÇED gerekli değildir" kararı almıştı. 


Çevre Mühendisleri Odası 2. Başkanı Zeyneti Bayrı Ünal, "ÇED olumlu” kararına esas Nihai ÇED Raporuna bakanlığın ve il müdürlüğünün web sitesinden ulaşılabilmesi gerekirken dün itibariyle ulaşılamadığına dikkat çekerek değerlendirmeyi ÇED Başvuru Raporuna göre yapmak durumunda kaldıklarını ifade etti.

 


Geri Dön