24 / 04 / 2024

THY'nin 3. havalimanına taşınma maliyeti 650 milyon dolar!

THY'nin 3. havalimanına taşınma maliyeti 650 milyon dolar!

Atatürk Havalimanı, İstanbul 3. havalimanına taşınıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, yeni havalimanına taşınmanın maliyetinin 650 milyon doları bulacağını söyledi...



2018'e umutla baktıklarını ifade eden Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yeni havalimanına taşınmanın maliyetinin 650 milyon doları bulacağını ifade etti. 

İlker Aycı bu maliyeti THY iş ortaklıkları üzerinden oluşturacağı şerefiye değerleri ila karşılayacaklarını söyledi. Hürriyet'te yer alan habere göre, İstanbul 3. havalimanında ‘free shop’ geliri üzerinden pay almak istediklerini ifade eden Aycı, "Büyük değer katıyoruz, bunun karşılığını almalıyız" dedi. 

Tüm planlama hazır

Aycı, 3. havalimanı için tüm planlama ve stratejilerinin hazır olduğunu söyledi. Aycı, yeni havalimanı operasyonunda yüzde 100 randımanla çalışmaya başlamalarının 2-3 gün sürebileceğini belirtti. Aycı sözlerine şu şekilde devam etti; "Hayalimiz sadece yolcu taşıyarak bilet satarak para kazanmak değil. THY iş ortaklıkları üzerinden oluşturacağı şerefiye değerleri ile kuracağı ortaklıklarda alacağı şerefiye bedelleri ile kendi kendini finanse edecek matematiği oluşturacak güce sahip. Yeni bir havalimanına gidiyoruz, ölçeklerimiz büyüyor dolayısıyla da ortaklıklarımızı yeniden konuşmamız lazım. Orada yeni bir dünya ve ölçek var. Yer hizmetleri, yakıt, kargo ve yeme – içmede ortaklıklarımızı yeni boyuta taşıyoruz. Taşınmayı da öz kaynaklarımızla yapmıyoruz"

Metro çıkışan check-in masası

THY'nin yeni havalimanına taşınma plan ve stratejisinin hazır olduğunu söyleyen Aycı, "Yerel ve uluslararası paydaşlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Oyun planımız hazır. Sadece 12 saatlik yolcu taşımadığımız bir süre olacak, uçakların intikali sağlanacak. 2-3 günde tam kapasiteyle uçuşlarımıza devam ederiz. Orada sadece en büyük değil dünyanın en iyi, en verimli havalimanı iddiasında olmalıyız. Örneğin; yolcunun havalimanı içinde ulaşımını kolaylaştırmak için metro çıkışlarına check-in masaları konulabilir"  dedi.


Geri Dön