19 / 04 / 2024

THY'nin İstanbul Havalimanı'na taşınması 45 saatte bitecek!

THY'nin İstanbul Havalimanı'na taşınması 45 saatte bitecek!

İstanbul Havalimanı'na taşınma süreci 5 Nisan saat 03.00'te başlayarak 7 Nisan saat 00:00'da sona erecek şekilde planlandı. THY, 5-6 Nisan'da 707 tır seferi ile 45 saatte yeni evi İstanbul Havalimanı'na taşınmış olacak.



Türk Hava Yolları'nın (THY), İstanbul Havalimanına taşınma detayları da belli oldu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Atatürk Havalimanından İstanbul Havalimanına taşınmaya günler kala son hazırlıklar yapılıyor.

Bu kapsamda, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma süreci 5 Nisan saat 03.00'te başlayarak, 7 Nisan saat 00:00'da tamamlanmış olacak. Toplam 45 saat sürecek taşınma sürecinde THY, 6 Nisan 2019 saat 02.00'den itibaren Atatürk Havalimanı'ndan ticari yolculu uçuşlarına son verecek.

THY'nin ve iştiraklerinin ekipmanlarının yüzde 26’sının 3 Nisan'a kadar İstanbul Havalimanı'na taşınması planlanıyor.

THY, 5-6 Nisan'da 707 tır seferi ile 45 saatte yeni evi İstanbul Havalimanı'na taşınacak. Bu süreçte yaklaşık 700 operasyonel araç, kara yolu ile İstanbul Havalimanı'na götürülecek.

5 BİNDEN FAZLA PERSONEL ÇALIŞACAK

Taşınmada 5 binden fazla personelin görev alacağı öğrenilirken güzergah da Basın Ekspres yolu olarak belirlendi.

Alternatif taşınma güzergahı belirlenirken, yollara acil durum kurtarma ekiplerinin de tedbir amacıyla konuşlandırılmasına karar verildi.

Atatürk Havalimanı'nda yükleme noktaları oluşturulurken, taşınacaklar arasında 44 ton ağırlığındaki uçak çekme aparatlarından çok hassas aletlere kadar yaklaşık 47 bin 300 ton malzeme yer alıyor. Taşınma süresince yapılacak uçuşların planlaması da hazırlandı.


TAŞINMA SONRASI İLK THY SEFERİ

Çift taraflı olarak ticari yolculu uçuşlara ara verilecek 12 saatlik kapalılık döneminden sonra THY ilk uçuşunu 6 Nisan saat 14.00’te İstanbul Havalimanı'ndan yapacak. Bu süreçten sonra Atatürk Havalimanı'ndan artık herhangi bir yolculu uçuş icra edilmeyecek.

Atatürk Havalimanı, 6 Nisan saat 02.00 itibariyle, tarifeli ve tarifesiz iç ve dış hat ticari yolcu taşımacılığına yönelik seferlere kapatılacak. Bu tarihten itibaren Atatürk Havalimanı (LTBA) müstakil kargo, bakım/onarım, genel havacılık, hava taksi, iş uçuşları, devlet uçakları ile
yapılan uçuşlar ve otoritenin uygun göreceği trafiklere göre kullanılacak.


THY'nin 'Büyük Göç'ünün tüm detayları belli oldu!


Geri Dön