19 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'nın taşınması dünya basınında!

Atatürk Havalimanı'nın taşınması dünya basınında!

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması için gerçekleştirilen taşınma operasyonu, dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Guardian ve ABD merkezli Washington Post gazeteleri, Büyük Göç olarak adlandırılan tarihi taşınmayı haberlerle okuyucularına sundu.



Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması için gerçekleştirilen devasa operasyon, dünya basınında geniş yer buldu. Star Gazetesi'nin haberine göre; Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması, dünya basınında yer aldı. Büyük Göç olarak adlandırılan tarihi taşınma işlemiyle ilgili Guardian gazetesi, “Erdoğan’ın mega projesi kapsamında 10 bin parçalık ürün tek bir hafta sonunda taşınacak.” yazdı. Washington Post gazetesi ise, “Atatürk Havalimanı, Büyük Göç olarak adlandırılan devasa bir lojistik operasyonla İstanbul Havalimanı’na taşınıyor.” ifadelerini kullandı.

GUARDIAN: DÜNYANIN EN İŞLEK HAVALİMANI OLACAK


 
Türk Hava Yolları’nın “tarihin en karmaşık lojistik projesini tamamlamak için 45 saat süresi olduğunu” yazan Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 yıllık iktidarı boyunca otoyollar, camiler, limanlar ve köprüler gibi birçok mega projeye imza attığını hatırlattı.
 
Ayrıca, İstanbul Havalimanı’nın bu coğrafyadaki bütün rakiplerine meydan okuyarak dünyanın en işlek havalimanı olacağını belirten Guardian, “2027 yılında bütün fazları hizmete girecek olan İstanbul Havalimanı, 6 pisti ve 4 terminali ile yıllık 200 milyon yolcuya ev sahipliği yapacak.” ifadelerine yer verdi.
 
Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin 2018 yılı istatistiklerine yer veren Guardian, dünyanın en işlek 10 havalimanını sıralayarak, İstanbul Havalimanı’nın geleceği konumu gösterdi:
 
• İstanbul Havalimanı, 200 milyon yolcu (yıllık)
 
• Hartsfield-Jackson Atlanta Havalimanı, 107 milyon yolcu (yıllık)
 
• Pekin Havalimanı, 101 milyon yolcu (yıllık)
 
• Dubai Havalimanı, 89 milyon yolcu (yıllık)
 
• Los Angeles Havalimanı, 88 milyon yolcu (yıllık)
 
• Tokyo Haneda Havalimanı, 87 milyon yolcu (yıllık)
 
• O’Hare Havalimanı (Şikago), 83 milyon yolcu (yıllık)
 
• Londra Heathrow Havalimanı, 80 milyon yolcu (yıllık)
 
• Hong Kong Havalimanı, 75 milyon yolcu (yıllık)
 
• Şangay Pudong Havalimanı, 74 milyon yolcu (yıllık)
 
• Charles de Gaulle Havalimanı (Paris), 72 milyon yolcu (yıllık)


 
WASHINGTON POST: ERDOĞAN’IN İMZASI OLAN MEGA PROJE


 
Atatürk Havalimanı’nın kapanarak devasa bir lojistik operasyonla İstanbul’daki yeni üssüne taşındığını yazan Washington Post gazetesi de Büyük Göç’e geniş yer ayırdı.
 
İstanbul Havalimanı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imza attığı mega projeler arasında yer aldığını hatırlatan Washington Post gazetesi, 29 Ekim’de ilk fazı açılan havalimanının yıllık 90 milyon yolcuya, 10 yıl sonra ise bu sayının 200 milyona çıkacağını yazdı.


 
ALMAN BASINI: HAVACILIK TARİHİNİN EN BÜYÜK HAMLESİ
 


Türk havacılık tarihinin en büyük taşınması olan ve ‘Büyük Göç’ olarak adlandırılan Atatürk Havaalanı’nın, İstanbul Havalimanı’na taşınması Alman medyasında büyük yer buldu. Alman basını taşınmayı “Havacılık tarihinin en büyük hamlesi” diye duyurdu.


İstanbul Havalimanı'na taşınmanın yüzde 96'sı tamamlandı!


Geri Dön