19 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'nın 06/24 pistine onay çıktı

Atatürk Havalimanı'nın 06/24 pistine onay çıktı

Atatürk Havalimanı'nın 'sabıkalı' pisti olarak bilinen 06/24 pistinin ihalesi, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı



Yıl sonuna kadar pistteki çatlakların onarımı işi tamamlanacak. Önümüzdeki yıl içinde de pistin uzunluğu 2 bin 550 metreye çıkarılacak. Söz konusu pistin ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. İhalede 179 milyon 480 bin TL ile Eko İnşaat en düşük teklifi vermişti. Eko İnşaat'ın teklifi dün DHMİ Genel Müdürlüğü yönetimi tarafından onaylandı. İhaleyi kazanan şirketle gelecek haftalarda sözleşme imzalanacak. Ardından da inşaat başlayacak.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı pistinin ilk olarak kaplama yenilemesinin yapılacağını söyledi. Birdal, bu işlemin sözleşme gereği en geç 90 gün içinde tamamlanacağını belirtirken, "Amacımız, pisti mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak trafiğe açmak. Bunun için önce pistin kaplama işlemi bitirilecek. Pistteki diğer bir iş ise, 2 bin 300 metre olan uzunluğu, 250 metre uzatarak 2 bin 550 metreye çıkarmak. Pistin uzatılmasını da gelecek yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz." dedi. 15 Temmuz'da gerçekleşen ihaleye yeterlilik alan Makyol İnşaat-İntaş İnşaat Ortak Girişimi, TAV Holding AŞ, Eko İnşaat, MÖN İnşaat-IC İçtaş-ECE Tur Ortak Girişimi ile Yüksel İnşaat-YDA İnşaat Ortak Girişimi teklif vermişti. İhalede en düşük teklifi179 milyon 480 bin TL ile Eko İnşaat'tan gelmişti.
Selim Kuvel/Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Atatürk Havalimanı pistini Eko uzatacak!
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki kısa pist yetmediği için uçaklar sık sık pist dışına çıkıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, İstanbul Atütürk Havalimanı'ndaki 06/24 pistinin 250 metre uzatılarak 2 bin 650 metreye çıkarılması ve pistteki çatlakların onarımı işi ihalesinde, Eko İnşaat'ın verdiği 179 milyon 480 bin liralık teklifi onayladı. Buna göre taraflar 10 gün içinde sözleşme imzalayacak. Kısa olduğu için sık sık pistten çıkma sorunu yaşayan pistin onarımı ve 250 metre uzatılması hava trafiğinin azaldığı ekimde başlayacak. Pist bir ay süreyle kapatılacak.
Posta


Geri Dön