18 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'nın yüzde 25’i taşındı!

Atatürk Havalimanı'nın yüzde 25’i taşındı!

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı'nın toplam taşınmasının yüzde 25’inin gerçekleştiğini açıkladı. Aycı, ''20 milyon kapasiteli bir yeni terminale kavuştuk'' diye konuştu.



Dünyanın sıfırdan inşa edilen en büyük havalimanı projesi olan İstanbul Havaalanı'na dev göç bu gece 03'de başlıyor. Taşınmanın 45 saatta tamamlanması planlanıyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, taşınma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Aycı, Atatürk Havalimanı'nın toplam taşınmasının yüzde 25’inin gerçekleştiğini açıkladı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şu açıklamalarda bulundu:

"Atatürk Havalimanı'nın taşınmasının yüzde 25'i gerçekleşti. 1990’lı yılların başında atılan adımlar, 2000 yılında uluslararası terminalimiz büyütüldü ve genişletildi. Daha modern bir havalimanına kavuşmuştuk. 20 milyon kapasiteli bir yeni terminale kavuşmuştuk. Zaman içerisinde içerideki terminal büyütüle büyütüle kapasite 60-70 milyona dayanmıştı ama yine de yetmez olmuştu. Yeni Havalimanımızla birlikte anılarımız gurur anına dönüşecek. Dünyanın sivil havacılıktaki en büyük göçünü başlatmak üzereyiz. Büyük göçün en büyük adımını atacağız. Süreç gece 03’de başlayacak olan büyük taşınmanın büyük adımıyla birlikte 45 saatlik süre içerisinde bu taşınmayı tamamlayacağız. Yeni evimize, yeni yuvamıza kavuşmuş olacağız. Taşınma sırasında hesapta olan olmayan aksaklıklar meydana gelebilir. Çalıştığımız lojistik şirketiyle birlikte backup planları yaptık. Taşınmayı akamete uğratacak duraksama, arıza meydana gelirse oraya müdahale etmek için 40 kilometrelik yola 5 ayrı istasyon kurduk. İstanbul Emniyeti'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği'ne teşekkürler. Basın Ekspress yolunun kapatılması taşınma süresince mümkün olacak."

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

İstanbul Havaalanı’na taşınma bu gece başlıyor!


Geri Dön