19 / 04 / 2024

Kadıköy Fikirtepe'nin yüzde 25'i kentsel dönüşüm için boşaldı!

Kadıköy Fikirtepe'nin yüzde 25'i kentsel dönüşüm için boşaldı!

Fikirtepe' nin yüzde 25'i boşaldı. Kadıköy'de 3 yıl önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe' de oturan ve müteahhitlerle anlaşan vatandaşların yaklaşık yüzde 25' i taşındı.



Vatandaşlar, bugüne kadar çeşitli nedenlerle geciken inşaatın mart ya da nisan ayında başlayacağı görüşünde. Fikirtepe Mahalle Muhtarı Halil Erdoğan, yaklaşık 1.5 ay önce imarla ilgili son durumu sordukları yetkililerin, bu konuda en ufak bir sıkıntı kalmadığını, müteahhitlerin projeleriyle başvurmalarını beklediklerini ilettiğini söyledi. 


52 ADADA DÖNÜŞÜM 

Fikirtepe, Dumlupınar, Merpenköy ve Eğitim mahalleri olmak üzere 52 adada kentsel dönüşüm gerçekleştirileceğini hatırlatan Erdoğan, "Şu an bitmiş 5-6 ada var. Onun haricindeki adalarda vatandaşların yüzde 60-70'i imza attı. Umarım bundan sonra süreç hızlı şekilde ilerleyecek" dedi. Merpenköy Mahallesi Muhtarı Nazan Gürkan ise mahallesinde riskli alan ilân edilen 9 adanın bulunduğunu söyledi. Gürkan, "Boşalan evler asayiş açısından ciddi anlamda sorun teşkil ediyor" şeklinde konuştu. 


Sabah


Geri Dön