19 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

Atatürk Havalimanı'nın kapanmasıyla 6 Nisan'da açılacak olan İstanbul Havalimanı'na ulaşım İETT, taksi, otobüs ile rahatlıkla sağlanabiliyor. İşte İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi...



Dünyanın en büyük alanına sahip olan İstanbul Havalimanı, 6 Nisan’da sabah 10.00’dan itibaren yolcularını ağırlayacak. Vatandaşların, İstanbul Arnavutköy‘deki havalimanına ulaşması için bir çok alternatif bulunuyor. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yetkililer en az 3 saat önce havalimanına gidilmesini istiyor. İşte İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi...

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

BİLET FİYATI 5.20 TL

Havalimanında toplu ulaşım İETT otobüsleri ile yapılacak. Mahmutbey, Mecidiyeköy, Halkalı ve Atatürk Havalimanı’ndan hareket eden otobüsler, toplam 46 İETT aracıyla 498 sefer yapacak. Vatandaşlar 2 tam bilet (5.20TL) basıp bu hatları kullanacak. Otobüslerle ilgili her türlü bilgiye ‘iett.istanbul’dan ulaşılabilecek.

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

YANLIŞ GELENE PARASIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Otobüs AŞ’ye ait HAVAİST, İstanbul Havalimanı’na 5 hatta sefer düzenleyecek. 150 lüks araçla yapılan seferlerin fiyatları 16 ile 25 lira arasında değişiklik gösteriyor. Sadece İstanbulkart’ın geçerli olduğu otobüslerde internete bağlanma fırsatı sunuluyor. Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınmasıyla hat sayısı 20’ye yükselecek. HAVAİST ayrıca 6 Nisan’dan itibaren 15 gün boyunca İstanbul Havalimanı yerine yanlışlıkla Atatürk Havalimanı’na gelen yolculara özel ‘ücretsiz’ ring seferi yapılacak.

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

İLK METRO 2020’DE

İstanbul Havalimanı’nın raylı sistemle şehir merkezine bağlanması için Gayrettepe ile Halkalı olmak üzere iki farklı metro hattı için çalışmalara devam ediliyor. 2020 yılında Gayrettepe-İstanbul Havalimanı öncelikli olarak hizmete alınacak. Ayrıca Halkalı-İstanbul Havalimanı arasında da raylı sistem alt yapısı kurulacak ve gelecek yıl hizmete açılacak.

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

SAATLERİ BURADAN KONTROL EDİN

7 Nisan’dan sonra hat sayısı 20’ye yükselecek. Her türlü bilgiye ‘www.hava.ist’ adresinden ulaşılabilecek. Diğer yandan AppleStore yada Googleplay’e ‘Havaist’ yazarak cep telefonuna indirilen mobil uygulamayla her hatta ilişkin saat bilgilerine ulaşabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

OTOPARK 15 NİSAN’A KADAR BEDAVA

Otopark ücretleri 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak. Yolcular araçlarıyla Avrupa Yakası’nda TEM Otoyolu’ndaki bağlantı noktalarını kullanabilecek. Hasdal Kemerburgaz ile İkitelli tarafından bağlantı bulunuyor. Otoyol ulaşımında ayrıca D-20, E-80, D-100 karayolu ve Kuzey Marmara Yolu kullanılabilecek. Asya yakasından gelecek araçlı yolcular Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden de ulaşabilecek.

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

BU YOLLAR KAPANACAK

- Atatürk Havalimanı ile Mahmutbey Batı Kavşağı istikameti 5 Nisan’da saat 22.00 ile 6 Nisan saat 23.59 arasında 26 saat trafiğe kapatılacak.

- Mahmutbey Batı Kavşağı ile İstanbul Havalimanı istikameti 5 Nisan saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10.00 arası 12 saat trafiğe kapalı olacak.

- İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu ile Basın Ekspress yolu 6 Nisan sabah 10.00’a kadar 9 saat trafiğe kapatılacak.

- Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun Reşadiye Kavşağı ile Yassıören Kavşağı istikametinde 5 Nisan saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10.00 arası gidiş ve geliş yönünde 12 saat trafiğe kapatılacak.

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

UYGULAMAYI MUTLAKA İNDİRİN

Havalimanının klasik ulaşım yolları dışında bir de yüzde 100 yerli kaynaklarla geliştirilen ‘İstanbul Airport’ adlı mobil uygulaması bulunuyor. AppStore ve Googleplay üzerinden telefona indirilebilen uygulamayla, yolcular evinden havalimanına kaç dakikaya gelebilecek. Ayrıca havalimanına giden alternatif güzergahlarını öğrenebilecek.

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

TAKSİ NE YAZAR?

İstanbul Havalimanı’nda 660 adet taksi hizmet verecek. Havalimanına taksi ile gitmek isterseniz, trafik, alternatif yollar veya köprü-otoban ücretleri hariç tutuluyor. Dönüşte, havalimanı taksisi kullanılabilir.Taksim’den 105 TL, Sarıyer’den 115 TL, Bakırköy’den 120 TL ve Büyükçekmece 150TL gibi ortalama ücretlerle havalimanına ulaşabileceksiniz.

İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi!

İstanbul Havaalanı’na taşınma bu gece başlıyor!


Geri Dön