26 / 04 / 2024

THY'nin ‘Büyük Göç’ü için geri sayım başladı!

THY'nin ‘Büyük Göç’ü için geri sayım başladı!

THY, Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na 5 Nisan'da taşınacak. İlk etap açılışı 29 Ekim tarihinde gerçekleşen İstanbul Havalimanı’na taşınma 45 saat sürecek.



Türk Hava Yolları (THY) dünya havacılık tarihinin en önemli çalışmalarından biri olarak gösterilen ve ‘Büyük Göç’ adını verdikleri taşınmaya 5 Nisan’da başlayacak. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na yapılacak  “Büyük Göç” 5 Nisan Cuma gecesi saat 03.00’te başlayıp, 6 Nisan Cumartesi gecesi saat 23.59’a kadar devam edecek. Büyük Göç’ün planlanan şekilde yapılması için Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı tüm tarifeli yolcu uçuşlar 6 Nisan gecesi saat 02.00 ile 14.00 arasında kapatılacak. Taşınma sonrası operasyonlar 6 Nisan günü saat 14.00’te İstanbul Havalimanı’nda başlayacak. 

400 BİN KİLOMETRE

Büyük Göç ile Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na yaklaşık 47 bin 300 ton ağırlığında malzeme taşınacak. TIR’ların 45 saatte kat edeceği mesafe ise 400 bin kilometre olarak hesaplandı. TIR’lar, dünyanın çevresini 10 kez dönmeye eş değer bir yol kat edecek. Büyük operasyonda bin 800’den fazla kişi görev yapacak.

33 FUTBOL SAHASI

Dev operasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, şunları söyledi: “Havacılık tarihinin en büyük taşınması gerçekleşecek. Taşıyacağımız ekipmanların kapladığı alan 33 futbol sahası büyüklüğüne denk. Tüm dünyanın izleyeceği bu büyük göç sonrası biz yepyeni bir sabaha uyanacağız. Güneşin Türk havacılığını tüm uçuşlarıyla İstanbul Havalimanı’nda aydınlattığı bir sabaha. Ülkemize ve şirketimize hayırlı olmasını diliyorum.”

THY nin ‘Büyük Göç’ü için geri sayım başladı!

SON UÇUŞ SİNGAPUR’A

- Türkiye’nin ve Türk Hava Yolları’nın küresel havacılıktaki yükselişine ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’ndan yolcu taşıyacak son uçak Atatürk Havalimanı–Singapur uçuşunu yapacak.

-Büyük Göç sonrası gerçekleşecek ilk uçuş ise İstanbul Havalimanı–Ankara Esenboğa Havalimanı uçuşu olacak.

-İstanbul Havalimanı’ndan icra edilecek uçuşlar belirli bir planla kademeli olarak arttırılacak.
 

THY, İstanbul Havalimanı'na 5 Nisan'da taşınıyor!


Geri Dön