25 / 04 / 2024

3. Havalimanı'nda uçaklara lüks araçlar eşlik edecek!

3. Havalimanı'nda uçaklara lüks araçlar eşlik edecek!

29 Ekim'de hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nda uçaklara BMW İ8 tipi modellerin de aralarında olduğu araçlar eşlik edecek.



29 Ekim'de hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, apronunda uçaklara hizmet verecek araçlarla da dünyanın nadir havaalanlarından biri olacak. İstanbul 3. havalimanı'nda dünyanın en çok satan hibrit spor otomobillerinden biri olan BMW İ8 tipi modellerin de aralarında olduğu araçlar da uçaklara eşlik edecek.

Havalimanı apronlarında görev yapan sarı renkteki özel donanımlı follow me (takım ve denetim) araçları pist-apron-terminal sahalarında uçaklara ve araçlara yönlendirme amaçlı olarak hizmet veriyor.

Bu araçların görevlileri kontrol kulesiyle devamlı irtibat halinde oluyor. Araçlar, uçakların her türlü engelden arındırılmış emniyetli bir biçimde  seyrini sağlarken aynı zamanda araçtaki görevliler de apronda denetimler yapıyor.

ÖZEL DONANIMLI ARAÇ

3. havalimanına 21 Haziran'da ilk inişi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın içinde olduğu Airbus 318 tipi uçağa inişi sonrası eşlik eden özel donanımlı BMW İ8 tipi follow me aracı da dikkat çekmişti.

3. Havalimanı nda uçaklara lüks araçlar eşlik edecek!

29 Ekim'de hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nda aralarında BMW İ8 modeli de dahil çeşitli modellerde araçlar uçaklara hizmet verecek.

BMW İ8 dışında, BMW İ3 ile Dacia Duster tipi araçlar da follow me araçları olarak hizmete alınacak. Havalimanının apronda araç kullanımında elektrikli araç kullanımına öncelik verilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

3. Havalimanı nda uçaklara lüks araçlar eşlik edecek!

İTALYA'DA LAMBORGHINI KULLANILIYOR


İtalya'nın Bologna kentindeki havalimanında da çok özel bir araç uçaklara follow me hizmeti veriyor. Dünyanın en pahalı ve en hızlı araçları sıralamasında ön sıralarda yer alan Lamborghini Huracan tipi bir araç apronda follow me aracı olarak bulunduruluyor.

3. Havalimanı nda uçaklara lüks araçlar eşlik edecek!

 


Geri Dön