24 / 04 / 2024

3. havalimanının ilk etabı 42 ayda bitirilerek hizmete açılacak!

3. havalimanının ilk etabı 42 ayda bitirilerek hizmete açılacak!

DEVLET Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı için yeni şirket kurulduğunu belirterek, "Süreçte bir sıkıntı yok. 3. havalimanında her şey yolunda gidiyor" dedi...



3. havalimanında proje çalışmaları devam ediyor. İlk etabı 42 ayda bitirilerek hizmete açılacak yeni havalimanının tamamı 2018'de bitecek ve 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. 


DEVLET Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı için yeni şirket kurulduğunu belirterek, "Süreçte bir sıkıntı yok. 3. havalimanında her şey yolunda gidiyor" dedi. 


Birdal'ın verdiği bilgiye göre yeni şirket kurulduktan sonra 1 ay içinde uygulama sözleşmesi yani ana sözleşme imzalanacak. Sözleşme imzalandıktan sonra da yer teslimi yapılacak. Yer teslimiyle ilgili takvim vermenin doğru olmayacağını dile getiren Birdal, "Çünkü yeri pürüzsüz teslim etmemiz lazım. Söz konusu yerle ilgili devam eden çalışmalar var. Çalışmalar tamamlandıktan sonra yer teslimini yapacağız" diye konuştu. 


'Süreçte sıkıntı yok' Yeni havalimanın yapılacağı bölgedeki madencilere yönelik çalışmanın, Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nce yürütüldüğünü ifade eden Orhan Birdal, "Süreçte bir sıkıntı yok" ifadesini kullandı. Havalimanının proje çalışmalarının devam ettiğini anlatan Birdal, projeyle ilgili firmayla karşılıklı görüşmelerin sürdüğünü, hazırlanan projenin DHMİ Genel Müdürlüğüne onay için sunulacağını kaydetti. 


3. havalimanı tamamlandığında, yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak. Yapım aşamasında taşeronlar dahil toplamda 5 bin kişi çalışacak. 90 milyon yolcu kapasiteli birinci etabın 42 ayda bitirilerek hizmete açılması, projenin tamamının ise 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor. 3. havalimanı ihalesini 22 milyar 152 milyon euro ile Limak/Kolin/Ceng'iz/Mapa/Kalyon İnşaat Ortak Girişim Grubu vermişti. KDV de eklendiğinde bu bedel 26 milyar euroyu bulacak. 


Vatan Gazetesi 


Geri Dön