28 / 03 / 2024

3. havalimanının ilk etabı tamamlanıyor!

3. havalimanının ilk etabı tamamlanıyor!

Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan 3. havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılıyor. Peki metro hattı ne zaman açılacak?




Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan 3. havalimanı çalışmaları son sürat devam ediyor. Posta gazetesidnde yer alan habere göre, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, şantiye alanını gezerek incelemeler yaptı.

 

3. havalimanının ilk etabı tamamlanıyor!


İstanbul’un Avrupa yakasında, Eyüpsultan’ın Karadeniz kıyısındaki İhsaniye ve Akpınar Mahalleleri ile Tayakadın Mahalleleri arasında, 76,5 kilometrekare alanda hayata geçirilen havalimanı, yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine çıkarılabilen terminali ile birbirinden bağımsız bir şekilde yapılan altı piste sahip olacak.

 

Havalimanının 29 Ekim 2018 tarihinde açılması planlanan ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli terminal ve 2 pistten meydana gelecek. Pistler Airbus A380 ve Boeing 747 gibi büyük gövdeli uçakların rahatlıkla iniş-kalkış yapabileceği 3 bin 750 metre uzunluğuna ve 60 metre genişliğine sahip olacak.

 

3. havalimanının ilk etabı tamamlanıyor!

 

Yüksek teknoloji ile donatılan İstanbul 3. Havalimanı tüm etaplarının tamamlanmasının ardından dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı olacak.

 

3. havalimanının ilk etabı tamamlanıyor!

 

Gayrettepe - İstanbul Yeni Havalimanı metro hattı projesi 66 kilometre uzunluğa sahip olacak. İlk etabı 2018 yılı içerisinde, ikinci etabı ise 2021 yılında tamamlanacak olan metro hattı Eyüpsultan, Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek. Metro hattında, aralarında Kemerburgaz, Göktürk ve İhsaniye istasyonlarının da bulunduğu toplam 13 istasyon yer alacak.

 

3. havalimanının ilk etabı tamamlanıyor!

 

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı projesi, Yenikapı - Hacıosman Metrosu ile Gayrettepe’de, hızlı tren ile havalimanında, Sultangazi-Arnavutköy Hattı ile Arnavutköy’de, Kirazlı-Metrokent-Kayaşehir Metrosu ile Kayaşehir’de, Bakırköy-Kirazlı-Olimpiyatköy Metrosu ile Olimpiyatköy’de, Kayaşehir-Başakşehir-Olimpiyatköy Tramvayı ile Olimpiyatköy’de, Kirazlı-Halkalı Metrosu ile Halkalı’da,  Marmaray  Projesi ile Halkalı’da entegre olacak.


Geri Dön