24 / 04 / 2024

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin ilk etabı 20 Nisan'da hizmete açılacak!

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin ilk etabı 20 Nisan'da hizmete açılacak!

Başakşehir Şehir Hastanesi, koronavirüsle mücadele kapsamında önemli bir adım olacak. Dünyanın en modern cihazlarıyla donatılan tam 2 bin 682 yatak kapasiteli hastanenin ilk etabı 20 Nisan'da açılıyor...



İlk etabı 20 Nisan'da hizmete açılacak olan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi koronavirüsle mücadelede önemli bir adım olacak. 

Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün haberine göre; Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi, 3 TIR’la getirilen ve temassız kontrol edilebilen 155 akıllı ventilatörle koronavirüs hastalarına hizmet sağlayacak.

İstanbul'da yapılan Başakşehir Şehir Hastanesi'nde açılışa bir hafta kalmışken, hummalı çalışmalar sürüyor. Dünyanın en modern cihazlarıyla donatılan tam 2 bin 682 yatak kapasiteli hastanenin ilk etabı 20 Nisan'da, tamamı ise 20 Mayıs'ta hizmete açılacak. 1 milyon metrekarenin üzerindeki inşaat alanıyla, hastanenin hasta kapasitesi 32 bin 700 hasta olacak. Hastanede, 2 bin 68 sismik izolatör ve tıbbi cihazların montajı ile çevre düzenlemesi hızla sürüyor. 10 bin kişiye istihdam sağlayacak hastanede 4 bin 300 medikal personel, 4 bin 50 hizmet personeli ile 810 yönetim personeli görev yapacak. Bin 700 yatak kapasitesiyle hizmet sağlayacak olan A ve D bloklarından oluşan ilk etabın tüm tıbbi cihazlarının montajı bitirildi. Koronavirüsle mücadelede hayati önem taşıyan solunum cihazlarının ilk partisi de hastaneye ulaştı.

A VE D BLOKLARI İZOLE EDİLDİ

Rönesans Sağlık Yatırım ve Japon Sojitz ortaklığında Kamu Özel İş Birliği (PPP) modeliyle inşa edilen şehir hastanesi için koronavirüs tedavisinde fark yaratan 155 adet ventilatör yoğun bakım solunum cihazı, 3 TIR ile Türkiye'ye getirildi ve montajları gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla açılışı erkene çekilen hastane tam donanımlı halde koronavirüs hastaları için kullanılacak. Hastanenin üçte birlik bölümü olan A ve D Blok'u ı Erdoğan'ın özel talimatıyla koronavirüs erken tedavi merkezi oldu. Planlanan açılış tarihinden 1 ay önce hizmete açılacak olan A ve D Blok Bölümü, dış ortamdan tamamıyla izole edilerek, en ileri teknolojilerle tasarlandı. Bu kapsamda kullanıcının cihaza müdahalesini minimum düzeye indiren akıllı 522 solunum cihazının 155 adetlik ilk partisi stratejik öneme sahip mallar, uluslararası dolaşımına getirilen kısıtlamalara rağmen 3 TIR ile Türkiye'ye getirildi.

Başakşehir Şehir Hastanesi'ne giden tüm yollar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılıyor. Hastaneye giden yolların bir kısmının İBB ağında olduğu halde yapılmadığını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçen hafta yolların yapımına başladıklarını duyurmuştu. Karaismailoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hastanenin ulaşım yolları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yol ağına alındı. Biz de bugün itibarıyla hastanenin etrafındaki yolların yapımına hızlı bir şekilde başladık" diye konuştu.

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi yollarının inşaatı hızlandı!

İkitelli Şehir Hastanesi'nin ilk etabı 20 Nisan'da açılıyor!


Geri Dön