29 / 03 / 2024

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bugün tam kapasite açılıyor!

 Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bugün tam kapasite açılıyor!

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin ilk etabı 20 Nisan'da açılmıştı. 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip hastane bugün tam kapasiteli olarak hizmete açılıyor...



Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bugün tam kapasite ile hizmete açılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe video konferans üzerinden katılım gösterecek. 789 bin metrekare arsada inşa edilen hastanenin, 2 bin 682 yatak kapasitesi bulunuyor. Hastane 107 branşta hizmet sağlayarak sağlık sistemine güç katacak.

10 bin kişiye istihdam sağlayacak hastane Rönesans Sağlık Yatırım ve Japon Sojitz ortaklığı ile kamu özel iş birliği (PPP) modeli kapsamında Türkiye'nin 3. büyük ve İstanbul'un en büyük hastanesi olarak inşa edildi. Hastane İstanbul'u 'Sağlığın Başkenti' haline getirecek.

Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre; Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen ve ilk etabı 20 Nisan’da hizmete açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılacağı törenle birlikte tam kapasiteli olarak açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’ndan sonra yaptığı konuşmada, “Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi” isminin verildiğini açıkladığı sağlık tesisi, bugün yapılacak törenle tam kapasite ile faaliyete alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin bugün saat 13:00'te törenle hizmete açılacağını duyurdu. 

Alanında özelleşmiş çok sayıda hastanenin bir arada olduğu, hizmet kalitesinin yanı sıra nitelikli insan kaynağı ile ön planda olan, mükemmeliyet merkezlerinin adresi olarak nitelendirilen şehir hastaneleri, başvuran hastaların sağlıkla ilgili sorunlarının tamamının tek bir merkezde çözüldüğü yerler haline geliyor.

SON HAZIRLIKLAR YAPILIYOR

Koronavirüs ile mücadele süresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa sürede faaliyete alınacağını müjdelemesinden sonra inşa çalışmalarına hız verilen ve temeli 2017'de atılan hastanenin ilk etabı, 20 Nisan’da açılmıştı. Önceki gün isim tabelaları da asılan hastanenin tamamının açılışı için geri sayım başladı. Türkiye’nin hizmet yarışına önemli katkılar sağlayacak hastanede ilk etabın açıldığı tarihten bu yana yalnızca Kovid-19 hastalarına hizmet sağlanıyordu. 

ERDOĞAN VE ABE AÇACAK

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin video konferans yöntemiyle katılacağı törenin ardından tam kapasiteli olarak hizmete alınacak. 789 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanıklı şekilde yapıldı. Ayrıca, 3 heliportu bulunan, 10 bloktan oluşan hastanenin, 456’sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesi bulunuyor.

Hastanede, günlük asgari 7 bin hastaya hizmet verecek düzeyde tanı ve tedavi üniteleri olan acil servislerde, negatif basınçlı odaların da bulunduğu ve gerektiğinde acil yoğun bakım şartlarının sağlanabileceği 226 gözlem alanı bulunuyor.

725 poliklinik odası, 3'ü hibrit toplam 90 ameliyathanesi ile hastanenin günlük 35 bin hastaya ayaktan hizmet sağlanabilecek ve 500 özellikli ameliyat yapılabilecek kapasitesi bulunuyor.

Hastanenin 30 bin metrekare kapalı alan içinde erişkin, çocuk, travma ve kadın doğum olmak üzere 4 ayrı acil servis yer alıyor.

Hastanede, günlük asgari 7 bin hastaya hizmet sağlayacak düzeyde tanı ve tedavi üniteleri olan acil servislerde, negatif basınçlı odaların da olduğu ve gerektiğinde acil yoğun bakım şartlarının sağlanabileceği 226 gözlem alanı bulunuyor. Diğer yandan, "Enerji ve Çevre Dostu" tasarımlarla inşa edilen hastanede, 654 kişilik 2 konferans salonu da mevcut.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başakşehir Şehir Hastanesi çekim alanı oluşturacak!

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön