25 / 04 / 2024

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi şimdiden dünyanın sayılı hastaneleri arasına girmiştir! 

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi şimdiden dünyanın sayılı hastaneleri arasına girmiştir! 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bugün tam kapasite olarak açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katıldı. Japonya Başbakanı Şinzo Abe ise açılışa konferans yöntemiyle katıldı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Bu hastanenin şimdiden dünyanın sayılı hastaneleri arasına girdiğine dikkat çeken Erdoğan, Avian ilacını bağışlaması nedeniyle Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye de teşekkürlerini iletti. 

Sputnik News'te yer alan habere göre; Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış töreni, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve telekonferansla Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Törende ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuşma yaptı. Sözlerine "Yeni şehir hastanemiz için şükranlarımı sunuyorum. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi maddi girişimden ziyade vizyonun eseridir" diye başlayan Koca, şunları kaydetti: 

"Hayata geçirilmesinde öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm geçmiş sağlık bakanlarına teşekkür ediyorum. Şehir hastanelerimiz sadece günlük ihtiyacımızı karşılamamış, tehlikelere set çeken birer tedbir olmuştur. Türkiye'yi sağlık turizminde önemli bir marka haline getirecek en önemli niteliklerden biri şehir hastaneleri olacaktır. Artık iftiharla söyleyebilirim ki sahip olduğu sağlık tesisleri ve personeliyle birlikte Türkiye tüm dünyaya sağlık hizmeti sunmaya adaydır."

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi şimdiden dünyanın sayılı hastaneleri arasına girmiştir! 

Koca'dan sonra, Japonya Başbakanı Şinzo Abe konuşma yaptı. Törene videokonferans yöntemiyle katılan Abe, şunları kaydetti:

"Geçen gün Sayın Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdikten sonra çok ara vermeden yeniden görüştüğümüz için çok memnunum. Geçen günkü telefon görüşmesinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış törenine davet edildim. Bundan 7 yıl önce İstanbul'u ziyaret edip Marmaray'ın törenine katıldığımı hatırladım. Küresel sorun olan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle maalesef İstanbul'u ziyaret etmem mümkün olmadım. Videokonferans yöntemiyle katılabilmekten memnuniyet duyuyorum. Ne kadar uzak olsak da benim kalbim Sayın Erdoğan ve Türk halkıyla beraberdir. Hastane 'Çam ve Sakura' olarak adlandırmıştır. Bu hastanenin İstanbul halkına esenlik getirmesini diliyorum.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı!


Geri Dön