20 / 04 / 2024

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin ismi hayatı simgeliyor!

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin ismi hayatı simgeliyor!

Dün tam kapasite açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin ismi oldukça konuşuldu. Hastane ismindeki sakura kelimesinin ne anlama geldiği merak edildi. İşte hastanenin isminin anlamı...



Türkiye'nin en önemli sağlık merkezlerinden biri olmaya aday gösterilen Başakşehir'deki şehir hastanesine adını veren ve "hayatı" simgeleyen çam ve sakura ağaçları, hastalara da moral verecek ve şifa kaynağı olacak.

Anadolu Ajansı'ndan Hatice Şenses'in haberine göre; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin de video konferans yöntemiyle katıldığı törenle dün tam kapasite hizmete açılan ve Türk-Japon ortaklığıyla yapılan hastanenin adı da sahip olduğu birçok özellik gibi dikkatleri çekti.

Başvuran hastaların sağlıkla ilgili sorunlarının tamamının tek bir merkezde çözülmesi imkanını sunan hastane, "çam" ve "sakura" kelimelerinin eklendiği yeni ismiyle şifa vermeye devam edecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde, hastanenin isminin anlamıyla ilgili olarak şunları söyledi: 

"Bugün köklü ve çok boyutlu Türk-Japon dostluğuna yeni bir halka daha ekliyoruz. Hastanemizin adını iki ülkenin iş birliğine yaraşır şekilde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. Yine ismiyle müsemma olması için hastanemizin çevresindeki 15 dönümlük alanı binden fazla çam ve baharın müjdecisi kiraz çiçeği sakura ağacıyla donattık, donatmaya da devam edeceğiz." açıklamasında bulunarak, çam ve sakura ağaçlarının Türk-Japon dostluğunu simgelediğine vurgu yaptı.

- Sakura çiçekleri yaşam döngüsünü temsil ediyor

AA muhabiri, pek çok kişinin anlamını merak ettiği çam ve sakurayla ilgili bilgileri topladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende "İnşallah sakuranın o farklı renklerdeki çiçeklerini göreceğimiz zamanlar var. Gerçi bizim erguvan gibidir sakura. 15-20 gün kadar bu çiçekler kalır ama yeşilini muhafaza eder" şeklinde ifade ettiği sakura, Türkiye'de "kiraz çiçeği" anlamına geliyor.

Japonların "hayatın mucizesi" dedikleri, meyve vermeyen bir kiraz ağacı olan sakura, Japon kültüründe büyük bir öneme sahip, aynı zamanda ülkenin ulusal simgelerinden.

Sakura çiçekleri Japonya'da baharın müjdecisi olurken, genel olarak yaşam döngüsünün bir temsili olarak da ifade ediliyor.

Japonlar için oldukça önemli olan bu ağacın çiçekleri Mart ayının son haftası ile Nisan'ın ilk haftası açıyor. Çiçeklerin açtığı bu dönem Japonya'ya en çok turistin gittiği dönem oluyor.

- Mevsimlere yenilmeyen ağaç: çam 

Çam ismi de Türkiye'yi sembolize etmek üzere hastane ismine verildi. Çam, pinaceae (çamgiller) familyasından pinus cinsinden orman ağaçlarını içeren iğne yapraklı türlere verilen ad.

Erdoğan'ın "Çam çok sağlıklıdır, kalıcıdır. Onun için mevsim koşulu diye bir şey yok. Dört mevsim diridir." sözleriyle bahsettiği ağaç, sonbaharda da yaprak dökmüyor.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı!

Berat Albayrak'tan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıklaması!

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın devri bu hafta yapılacak!

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi şimdiden dünyanın sayılı hastaneleri arasına girmiştir! 


Geri Dön