26 / 04 / 2024

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın devri bu hafta yapılacak!

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın devri bu hafta yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın devrinin yapılacağını belirtti...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada hastanenin yollarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasından sonra hastanedeki 3 birime bağlandı. 

Anjiyo Laboratuvarı'ndan Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez ve Doç. Dr. Fatih Uzun'la konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçkesmez'in soyadını işaret ederek, "Kılıç kesmez ama doktorlar için neşter keser" diyerek laboratuvarın hayırlı olmasını temenni etti. 

Erdoğan, Radyasyon Onkolojisi Bölümü'nden Prof. Dr. Tevfik Fikret Çermik ve Doç. Dr. Didem Karaçetin'den, ameliyathaneden Prof. Dr. Ali Can Hatemi'den ve Doç. Dr. Ömür Günaldı'dan da bilgiler aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatemi'nin heyecanını saygıyla karşıladığını belirterek, "Bu heyecanınızı bir cumhurbaşkanı olarak saygıyla karşılıyorum. Rabbim başarılarınıza, başarılar katarak devamını sağlasın. Çok hassas bir birim, özellikle çocuk kalp cerrahisi... Hele hele bu hastanemizde, bunun ileri düzeyde açılmış olması, bizleri çok daha rahatlatacaktır" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bu açıklamaları duyunca bizim de geleceğe yönelik öz güvenimiz milletçe çok daha arttı. İnanıyorum ki ekranları başında bizleri izleyenlerin de öz güvenleri geleceğe yönelik arttı. 'Hamdolsun ülkemizde demek ki bu imkanlar da var.' denilebilecek. Çok çok teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" değerlendirmelerinde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günün anısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir hediye verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşımız buraya metroyla gelebilme imkanına sahip olacak" dedi ve şöyle konuştu:

"Buradaki altyapıyla ilgili önceki belediye başkanlarımızın üstlendiği bu süreçte, ne yazık ki yeni belediye başkanının 'Bizim imkanlarımız yok, biz bunu yapamayız.' diye çekildiği bu yol, metro konusunda da bu işi talimatımla Ulaştırma Bakanımıza verdik. Sağolsun Ulaştırma Bakanımız, büyük bir gayretle şu anda yoldu, viyadüktü bunları tamamladı. Şimdi de inşallah metro kısmının bu hafta devrini alıp süratle metroyu da inşallah 1 yıl, bilemediniz 1,5 yıl içerisinde bitirmek suretiyle artık bütün vatandaşımız buraya metroyla gelebilme imkanına sahip olacak. Bulunduğumuz noktaya metrodan çıkabilecekler. Ulaşım sorunu da böylece çözülmüş olacak. Başta tüm doktor, hemşire kardeşlerime, sağlık memurlarımıza bu muhteşem eserde şanlarına yakışır şekilde verecekleri hizmet sebebiyle şimdiden şahsım, milletim, tüm kabinem, hükümetimiz adına başarılar diliyorum."

Erdoğan, açılış kurdelesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Japonya'nın  Ankara  Büyükelçisi Akio Miyajima, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve yüklenici firma temsilcileriyle kesti. 

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi şimdiden dünyanın sayılı hastaneleri arasına girmiştir! 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı!


Geri Dön