19 / 04 / 2024

Başakşehir Metro Hattı!

Başakşehir Metro Hattı!

Yapımına 2006 yılında başlanan ve geçtiğimiz aylarda hizmete giren Başakşehir Metro Hattı, 21,7 kilometrelik uzunluğa sahip. Hat, saatte 111 bin yolcu kapasitesiyle hizmet veriyor...




Yapımına 2006 yılında başlanan ve 2013 yılında da hizmete giren Başakşehir - Kirazlı - Olimpiyatköy metrosunun uzunluğu yaklaşık 21,7 kilometre olup 16 istasyondan meydana geliyor. Ayrıca Olimpiyatköy’de trenler için depo sahası ve atölye binası da yer alıyor.


Kirazlı istasyonu, mevcut M1 Aksaray-Otogar-Havalimanı hattının devamı olarak yapılan Otogar-Kirazlı hattının ortak istasyonu olarak hizmet veriyor. Bu istasyonda yapılacak aktarma ile Başakşehir’den binen yolcular Aksaray’a gidebiliyorlar.


Başakşehir Metro Hattı istasyonları!


Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mh, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı'dan meydana geliyor.


Başakşehir Metro Hattı istasyonlarının hizmete açılış tarihleri...


Başakşehir Metro Hattı'nın ilk sözleşmesi 2006 yılında imzalandı ve temeli de bu tarihte atıldı. Başakşehir Metro Hattı'nda tünellerin tamamlanması Mart 2009 olurken araçların depoya gelmesi Ocak 2010'da gerçekleşiyor. Başakşehir Metro Hattı araçlarının ilk test sürüşü Ocak 2001'de yapılıyor. Daha önce İETT'nin elinde olan hat Haziran 2011'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geçiyor. Sabah 06.00'da başlayan seferler gece 00.00'a kadar devam ediyor. Başakşehir Metro Hattı'nın sefer süresi 20 dakika sürüyor. 


Başakşehir Metro Hattı durakları...



Başakşehir Metro Hattı!


Geri Dön