19 / 04 / 2024

Başakşehir Şahintepe'nin imar sorunu çözüldü!

Başakşehir Şahintepe'nin imar sorunu çözüldü!

Başakşehir’de yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi’nin, Şahintepe Mahallesi için sürdürdüğü imar ve uygulama çalışmaları bitirildi. Düzenlemeyle birlikte bölge imara açılacak.



Başakşehir’in önemli mahallelerinden Şahintepe’de yıllardır çözülemeyen imar sorunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda çözüldü.

Başakşehir Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; bölgede 1980’li yıllardan bu yana hisseli satışlarla mülkiyet yapısı yaklaşık 9 bin 850 hisseye ulaştı. Alanda 4 bin 99 yapı ve 12 bin 917 bağımsız bölüm yer alıyor.

Bakan Kurum söz verdi, ofis açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Başakşehir’i ziyaretinde bölgedeki imar sorununu çözüme kavuşturacaklarına ilişkin söz vermişti. Sorunun çözüme kavuşması için ilk olarak, 2020 yılının başında Şahintepe Mahallesi’nde iletişim ofisi kuruldu. Vatandaşların çoğunluğu bölgenin münferit parsel olarak imara açılması yönünde görüş belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi de bu doğrultuda plan ve uygulama çalışmaları hazırladı. 

İmar planı onaylandı, tapularda sona gelindi

Çalışmalar sonucunda Şahintepe imar planları 4 Mart 2020'de onaylandı. Şahintepe’de yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda müstakil parsel üretimi yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  TOKİ  ve Başakşehir Belediyesi, koordineli çalışmalar sonucu hedefine ulaştı. Herkese münferit parsel verilmesi için düzenlenen imar uygulaması 18 Ağustos 2020’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde askıya çıkarıldı. Şahintepe’de kurulan iletişim ofisinde de bölgede yaşayan vatandaşlar için bilgi paylaşımı gerçekleştiriliyo. Yeni düzenlemenin tescil edilmesinden sonra bölge imara açılacak ve Şahintepe Mahallesi’nde düzenli şehirleşmenin adımı atılacak. 

Şahintepe imar uygulaması

Şahintepe Mahallesi’nde tamamı özel mülkiyete ait yaklaşık 2 milyon 180 bin metrekare 5 büyük parsel yer alıyor. Yapılan düzenleme ile okul, cami, sağlık ocağı ve park alanı için yer ayrıldı. Yeni düzenlemeyle bölgede 320 yeni imar adası, 22 kamusal hizmet alanı parseli ve 7 bin 18 imar parseli olacak şekilde 7 bin 40 yeni parsel oluşturuldu.

Gültepe'nin imar planları askıya çıktı!


Geri Dön