25 / 04 / 2024

3. havalimanıyla ilk hedef THY'yi dünyanın en büyüğü yapmak!

3. havalimanıyla ilk hedef THY'yi dünyanın en büyüğü yapmak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni havalimanıyla ilk hedefimiz, dünyanın en uç noktasına uçuş yapan Türk Hava Yollarımızı, dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline de getirmektir." dedi.



Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Türk Hava Yollarının (THY) yurt dışı temsilcilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Yeni havalimanıyla ilk hedefimiz, dünyanın en uç noktasına uçuş yapan Türk Hava Yollarımızı, dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline de getirmektir." dedi.


"20+5 uçaklık bir siparişin ön anlaşmasını imzaladık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son gerçekleştirdiği Fransa ziyaretini anımsatarak, "Airbus firmasından geniş gövdeli 20+5 uçaklık bir siparişin ön anlaşmasının imzalanmasına Sayın Macron ile birlikte şahitlik ettik. Uçak filomuzu tek bir markaya bağlı kılmadan, dengeli olarak büyütmeyi sürdüreceğiz. Bu tabii bizim biraz da rekabet anlayışımızın nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından önem arz ediyor." dedi.

 

Şirketin 2018 yılı için 33 milyonu iç hatlar, 41 milyonu dış hatlar olmak üzere toplam 74 milyon yolcu ile 1,3 milyon ton kargo taşımayı ve 11,8 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediğini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

 

"Özellikle İstanbul'da inşası süren yeni havalimanımızın hizmete girmesiyle Türk Hava Yollarının önüne çok daha büyük fırsatlar çıkacaktır. Eskiden otobüslerin, kamyonların, bıçkın şoförlerin kullandığı otomobillerin arkasına 'rakibim Türk Hava Yolları' yazardı. Bir de çocukluğumu şöyle hatırlıyorum, uçak sesi duyacağımız zaman mahallede sırt üstü yatar, uçağın geçişini izlerdik. Nereden nereye."

 

Erdoğan, şirketin 2023 hedeflerine ulaşacağına inandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Burada, şirket yönetimine 2053 vizyonu için 'kollarını sıvamaları tavsiyesinde' özellikle bulunmak istiyorum. Çünkü havayolu yatırımları hem finansman hem filo hem de teknik altyapı, bunlar biz de olan şeyler değildi ama şimdi var, hem insan kaynağı açısından uzun vadeli planlara göre çalışmayı gerektiriyor. Bugünden harekete geçmezsek 2053'ü hakkıyla değerlendiremeyiz.

 

Yeni havalimanıyla ilk hedefimiz, dünyanın en uç noktasına uçuş yapan Türk Hava Yollarımızı, dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline de getirmektir. Yani bizim artık uçaklarımız eskal yapmadan, işte o en uzun destinasyon neresiyse biz oraya ulaşmalıyız."


Geri Dön