26 / 04 / 2024

3. Havalimanı tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak!

3. Havalimanı tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak!

İstanbul'da yapımı süren ve dünyanın en büyüğü olacak 3. Havalimanı, Almanları korkutmaya devam ediyor.Hizmete girmesiyle birlikte Almanya'daki Frankfurt Havalimanı'nı geride bırakacak olması ve adeta 'çekim merkezi' haline gelecek olmasıyla Almanlar'ın gözünü korkutuyor.



İstanbul'da yapımı süren ve dünyanın en büyüğü olacak 3. Havalimanı, Almanları korkutmaya devam ediyor. Bunun bir örneği daha Alman kanalı Deutsche Welle'nin (DW) yayınladığı "Türkiye dünyanın en büyük havalimanını yapıyor ama ne pahasına?" başlığıyla paylaştığı videodan anlaşılıyor.


İstanbul'da inşası devam eden 3. Havalimanı, 2018'de tamamlandığında yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi ve 6 pistiyle dünyanın en büyüğü olacak.


Hizmete girmesiyle birlikte Almanya'daki Frankfurt Havalimanı'nı geride bırakacak olması ve adeta 'çekim merkezi' haline gelecek olmasıyla Almanlar'ın gözünü korkutuyor.


Alman DW kanalının, sosyal medya hesabı Twitter'dan dev projeyle ilgili paylaştığı videoda ormanların yok olacağı, şehrin su rezervinin etkilenebileceği ve havalimanı altyapısının çevreye karşı olduğu şeklinde asılsız görüşlere yer vererek Türkiye'ye karşı karalama kampanyasında bulundu.


Yeni Şafak



Geri Dön