28 / 03 / 2024

TAV havalimanı inşaatında dünyanın en büyük ikinci şirketi!

TAV havalimanı inşaatında dünyanın en büyük ikinci şirketi!

TAV İnşaat 709,7 milyon dolarciroyla bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu. TAV İnşaat’ın bugünekadar üstlendiği projelerin toplam sözleşme bedeli 16 milyar doları aştı...



Türkiye ve bölge ülkelerindegerçekleştirdiği havalimanı projeleriyle büyüyerek kısa sürede sektörünliderleri arasına giren TAV İnşaat, bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketioldu. Sektörün saygın yayınlarından Engineering News Record (ENR) üstlendikleriprojelere göre 2012’de her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladı.TAV İnşaat “ulaştırma” sektöründe 33. sırada yer alırken havalimanı inşaatında Bechtel’inardından ikinci en büyük şirket oldu.


TAV Grup CEO’su Sani Şener “TAV İnşaat havalimanı tasarımı, yapımıve finansmanı gibi zorlu ve karmaşık bir alanda uzmanlaştı ve hızla büyüyereksektörün lider markaları arasına girdi. Bugün geldiğimiz noktada Abu DabiMidfield Terminali, Medine Havalimanı, Cidde Havalimanı Saudi Airlineshangarları, Riyad Havalimanı gibi projeleri üstlenerek son iki yılda KörfezBölgesi’nde önemli bir başarı ivmesi yakaladık. TAV İnşaat olarak havalimanıinşaatı alanında 1898 yılında kurulan Bechtel’in arkasından ikinci olarakgösterildik. Bu sıralamayı da dünya genelinde mühendislerin en saygınyayınlarından ENR yayımladı. Tüm dünyada ihale açan kuruluşlar tarafındankaynak olarak kullanılan ENR listelerinde dört yıldır istikrarlı bir şekildeilk beşte yer alıyoruz ve iyi bir ülke temsilciliği yaptığımıza inanıyoruz. TAV’dakimimar, mühendis ve işletmeci arkadaşlarımızın başarısıdır bu. Üniversitelerimizdeokuyan genç arkadaşlarımıza TAV çalışanlarının bu başarısının rol modeli olmasıaçısından çok önemsiyorum. Dünyanın her yerindeki fırsatları takip ederek veçok çalışarak daha da üst noktalara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.


İstanbul Atatürk Havalimanı’ylaçıktığı yolda TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin kontrat bedeli16 milyar doları aştı.  Türkiye’de İzmirAdnan Menderes yeni iç hatlar terminali, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu DabiHavalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Suudi Arabistan’da Riyad King KhaledHavalimanı Terminal 5, Cidde King Abdülaziz Havalimanı Uçak Bakım Hangarları veMedine Prince Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı, Umman’da Muskat HavalimanıAltyapı İşleri, Libya’da Tripoli ve Sebha Havalimanlarını inşa ediyor. TAVİnşaat’ın imza attığı diğer projelerden bazıları ise şöyle; Türkiye’de Esenboğave Antalya Gazipaşa Havalimanı, Tunus’ta Enfidha, Mısır’da Kahire, BirleşikArap Emirlikleri’nde Emirates Hangarları, Katar’da Hamad Havalimanı YolcuTerminal Kompleksi, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid, Gürcistan’da Tiflis ve BatumHavalimanları.


TAV İnşaat, gerçekleştirdiğigökdelen projeleriyle de tanınıyor. Bu projelerin başında Dubai Marina’da 425metre yüksekliğe ulaşan ve inşaatı son aşamada bulunan -The Dream Dubai Marina projesi geliyor. Proje tamamlandığında Burj Khalifa’nınardından Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en yüksek ikinci gökdelen olacak. DubaiMarina’da yer alan 79 katlı bir rezidans gökdeleni, Sharjah’taki 52 katlıMajestic Tower ve Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde (DIFC) yer alan 30katlı ikiz kuleler Emirates Financial Towers ise, TAV İnşaat’ın tamamlamışolduğu diğer yüksek katlı projeler içerisinde yer alıyor. TAV İnşaat son olarakyine Dubai’de 272 milyon dolar bedele sahip Paramount Damac Kuleleri projesiniüstlendi. TAV İnşaat’ın merkez ofisi İstanbul'da olmak üzere; Kahire, Tiflis,Trablus, Doha, Cidde, Abu Dabi ve bölgesel merkezi olarak hareket eden Dubai’deofisleri bulunuyor.



Geri Dön