19 / 04 / 2024

TAV havalimanı projeleri

TAV havalimanı projeleri

TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, "Dünyada 14 havalimanı yatırımı yaptık ve işletiyoruz. 6 tane büyük havalimanı inşa ediyoruz." dedi.

Tav, Filipinler'deki 5 havalimanı için ön yeterlilik başvurusu yaptı!

TAV Havalimanları Filipinler'de bulunan5 adet bölgesel havalimanları'nın işletim ve Bakım & Onarım hakkını içeren ve kamu özel sektör ortaklığı kapsamında düzenlenen ihaleye ön yeterlilik için başvuru yaptı.

TAV, Filipinler'deki 5 havalimanı için başvuru yaptı!

TAV'ın dahil olduğu konsorsiyum Filipinler'de bulunan bölgesel havalimanlarının ihalesine ön yeterlilik başvurusunda bulundu.

TAV havalimanı inşaatında dünyanın en büyük ikinci şirketi!

TAV İnşaat 709,7 milyon dolarciroyla bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu. TAV İnşaat’ın bugünekadar üstlendiği projelerin toplam sözleşme bedeli 16 milyar doları aştı...

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

TAV, Lagos Havalimanı'na talip oldu

TAV Havalimanları şirketinden KAP'a yapılan açıklamada TAV Havalimanları içinde yer aldığı konsorsiyum ile Nijerya Lagos Havalimanı dış hat yolcu ve kargo terminalinin 20 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye teklif verdi.

Antalya Havalimanı ihalesini Fraport-TAV kazandı!

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması için ihale yapıldı. İhalede en yüksek teklif 7 milyar 250 milyon avro ile TAV Havalimanı'ndan geldi.

TAV, Kazakistan'daki Almatı Havalimanı için imzayı attı!

TAV Havalimanları, Kazakistan'ın ana giriş kapısı olan Almatı Havalimanı için hisse alım sözleşmesini imzaladı

TAV Havalimanları'nın Kazakistan Almatı Havalimanı görüşmeleri devam ediyor! 

TAV Havalimanları Holding, TAV'ın ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyumun, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine devam edildiğini açıkladı...

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

TAV'ın Almatı Havalimanı görüşmeleri devam ediyor!

​​​​​​​TAV Havalimanları Holdin ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyum, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmeleri devam ediyor...

Atatürk Havalimanı için TAV’a ne kadar tazminat ödenecek?

Ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını 3 Ocak 2021'e kadar elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding'e devlet 389 milyon Euro (2.6 milyar TL) tazminat ödeyecek.

İstanbul Havalimanı dünyada 'oyunu değiştiren' projeler arasında!

Dünyada son dönemde inşa edilen havalimanı projeleri arasında doğa teması öne çıkıyor. İstanbul Havalimanı mimari tasarımıyla dünyada bu akımın öncüleri arasında yer alıyor.

TAV, Almatı Havalimanı için görüşmelere devam ediyor!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Almatı Havalimanı'nı satın almak üzere görüşmelere devam edeceklerini anlattı.

Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu nereden geçecek?

2021 yılında açılması planlanan Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu 5 istasyondan oluşacak. Peki Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu nereden geçecek? İşte Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu hakkında merak edilen tüm detaylar...

TAV, Almati Havalimanı'nı satın almak için düğmeye bastı!

TAV Havalimanları Holding ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyum, Kazakistan Almati Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine başladığını açıkladı...

TAV Havalimanları'ndan Bulgaristan Sofya Havalimanı'na teklif!

TAV Havalimanları Holding ve ana ortağı Groupe ADP'nin oluşturduğu konsorsiyum, Bulgaristan Sofya Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını içeren ihaleye teklif sundu.

TAV havalimanı projeleri Haberi

TAV havalimanı projeleri

TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, HBS Öğretim Üyesi Prof. Dr. Juan Alcacer ve TAV Havalimanları Başkan Yardımcısı Burcu Geriş'in katılımıyla konuya ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirildi.


Yönetim bilimleri alanında dünyanın önde gelen okullarından HBS, İstanbul'dan çıkarak küresel bir marka haline gelen TAV üzerine vaka çalışması gerçekleştirdi.


HBS Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alcacer ve HBS İstanbul Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Esel Çekin tarafından kaleme alınan vaka çalışması, bir Türk şirketinin sıfırdan, yap-işlet-devret projesiyle çıktığı yolda dünyanın en büyük havalimanı işletmesi platformlarından biri haline gelmesini konu aldı.


TAV'ın strateji alanında örnek oluşturan vaka çalışması için HBS öğretim üyeleri iki aylık bir araştırmanın ardından şirket yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.


Dünyadaki farklı havalimanı işletmeciliği modellerini karşılaştıran çalışmada, İstanbul Atatürk Havalimanı yap-işlet-devret projesiyle yola çıkan TAV'ın bir...