19 / 04 / 2024

3 ile yeni terminal binası geliyor!

3 ile yeni terminal binası geliyor!

Balıkesir, Muş ve Kahramanmaraş ilçesine yeni terminal binaları inşa ediliyor. Ulaştırma Bakanı Turhan, yeni terminallerin bu yıl içinde bitirileceğini belirtti.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Balıkesir, Muş ve Kahramanmaraş ilçesinde inşa edilen yeni terminal binalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, yeni terminallerin bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kahramanmaraş, Muş Sultan Alparslan ve Balıkesir Merkez Havalimanı'nın yeni terminal binaları yıl içinde bitirilip hizmete açılacak. 

Yeni dış hatlar terminal binasının yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Turhan, “Ayrıca eski dış hatlar terminal binasının iç hatlar terminali olarak kullanılmak üzere yeniden düzenleme çalışmalarına da başlandı. Kamu-özel İşbirliği modeliyle inşa edilen dış hatlar terminal binası ve mütemmimleri projesinin tutarı 180 milyon euro” dedi.

52 milyon liraya mal olan Muş Sultan Alparslan Havalimanı Terminal Binası inşaatının yüzde 71 seviyesine ulaştığını söyleyen Turhan, Kahramanmaraş Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın yüzde 95’inin tamamlandığını belirtti. Projenin 75 milyon liraya mal olduğu açıklandı.

Balıkesir Merkez Havalimanı Terminal binası inşaatı yüzde 79 seviyesi ulaştığını belirten Turhan, havalimanının 1 milyon yolcu kapasitesine olacağı belirtildi. Turhan, 58 milyon liralık projenin yıl sonunda bitirileceğini söyledi.


Geri Dön