19 / 03 / 2024

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli yakında başlıyor!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli yakında başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinde çalışmaların yakında başlayacağını müjdeledi...



Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nun açılışında konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbullulara müjde verdi. 

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli yakında başlıyor!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Turhan, İstanbul'un, milletin nazarında çok büyük bir anlam ve önem taşıdığını söyledi. Turhan sözlerine şöyle devam etti; "İstanbul'a ne kadar hizmet etsek azdır. Çalışmalarımız İstanbul'un her bölgesinde devam ediyor. Metrolarıyla, karayolu ulaşım sistemiyle bütün İstanbul'un her köşesinde, çalışmalarımız sürmektedir. Yakında İstanbul Boğazı'nın altında geçecek dev bir projeye de başlayacağız. Bu projeyle dünyada bir ilki gerçekleştireceğiz. Günde 6,5 milyon insanın kullanacağı, toplam 9 farklı raylı sistem ve ekspres metro ile iki kıta birbirine bağlanacak."

İstanbul’un tüm ilçeleri birbirine bağlanacak

Tırhan, "Bugün hizmete girecek Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı, sadece 3 ilçeyi birbirine bağlamayacak, Üsküdar’dan Marmaray, oradan da Hacıosman metrosuna entegre olacak. Kısacası İstanbul’un tüm ilçelerini birbirine bağlama hedefimize daha da yaklaşmış olacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak diğer projelerimizi de bir bir hayata geçeceğiz." şeklinde konuştu. 

 

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 2. etabı açıldı!


3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli nereden geçecek?


 


Geri Dön