25 / 04 / 2024

3. köprü trafiği rahatlatacak!

3. köprü trafiği rahatlatacak!

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak için planlanan 3'üncü köprünün hangi güzergahtan geçeceği önceki gün açıklandı, ardından tartışmalar da başladı. Beykoz- Tarabya güzergahında yapılması düşünülen 3'üncü köprü için farklı farklı görüşler dile getiriliyor



'Fiziki kayıp yok'
Pek çok uzman ve yetkili, İstanbul'un böyle bir köprüye ihtiyacı olduğunu, köprünün kentin trafiğini de rahatlatacağını ifade ederken; olumsuz görüş bildirenler de bulunuyor. İşte 3'üncü köprüye ilişkin görüşlerden bazıları:

 Yücel Çelikbilek (Beykoz Belediye Başkanı): Kesinlikle müjdeli bir haber. Bir oğlum vardı, 3'üncü köprü ile bir oğlum daha oldu. Kamuoyunda yansıtıldığı gibi bir fiziki kayıp olacağını sanmıyorum. Neticede bu köprü transit yol olacak. Çevreye bir zarar vereceğini de düşünmüyorum.

Kim, ne söyledi?
 Eyüp Muhçu (İstanbul Mimarlar Odası Başkanı): Boğaz'ın köprüyle geçilmesi düşüncesinin İstanbul'a bağlı tarım, içme suyu ve çevreye zarar vereceği bilimsel raporlarla ortaya konulmuştur. Çubuklu ve havzası, Beykoz ormanları, Ömerli Barajı'nın içme suyu havzası yok olabilir.

 Ahmet Vefik Alp (Kent bilimci): 3'üncü köprüden vazgeçilmeli. Alternatif çözümler üretilmeli. Vazgeçilmezse, İstanbul'da kuzeye doğru çölleşme trendi yükselecek.
Takvim


Geri Dön