26 / 04 / 2024

3. nükleere 3. nesil teknoloji!

3. nükleere 3. nesil teknoloji!

ÇİN'İN milli nükleer teknoloji şirketi SNPTC Başkanı Wang Binghua, "Üçüncü nükleer santral için üçüncü nesil teknolojiyi (CAP 1400) Türkiye'ye getirerek, elektrik piyasasında daha iyi ilişkiler kurmak istiyoruz" dedi.



ÇİN'İN milli nükleer teknoloji şirketi SNPTC Başkanı Wang Binghua, "Üçüncü nükleer santral için üçüncü nesil teknolojiyi (CAP 1400) Türkiye'ye getirerek, elektrik piyasasında daha iyi ilişkiler kurmak istiyoruz" dedi. Türkiye'ye yapımı planlanan üçüncü santral için iyi niyet anlaşması imzalanan Çinli SNPTC'nin Başkanı Wang, projeyi almaları halinde santralde "üçüncü nesil nükleer enerji teknolojisi"ni kullanacaklarını söyledi. Binghua, "Uluslararası nükleer enerji piyasasında gelişmiş teknolojiye sahip olan 'CAP 1400' isimli üçüncü nesil teknoloji, diğer nükleer enerji tesislerinden daha ekonomik, daha güvenli ve çevre konusunda da daha avantajlıdır" diye konuştu. Binghua, yeni teknoloji sayesinde Fransa ve Rusya ile nükleer enerji alanında rekabet edecek güçte olacaklarını söyledi. 


HİDROELEKTRİKLE BERABER ÇALIŞABİLİR


Wang, üçüncü nesil nükleer santral ile hidroelektrik santrallerinin "pompa depolama sistemi" adlı bir sistem sayesinde kombine çalışabileceğini belirterek, şöyle konuştu: "Hidroelektrik santrallerin düşük seviyede elektrik ürettiği saatlerde verimlilik artırılıyor."


Akşam


Geri Dön