26 / 04 / 2024

300 Türk firması Belarus’ta konut ve otel inşa ediyor!

300 Türk firması Belarus’ta konut ve otel inşa ediyor!

Belarus’ta yaklaşık 300 civarında Türk firması ve yatırımcısı bulunduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, ağırlıklı olarak Türk yatırımcılarının konut ve otel inşaatı gerçekleştirdiğini söyledi.



 

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile Belarus arasındaki ticaret hacmini önümüzdeki 10 yıl içinde 8 milyar dolara çıkarmayı başarabileceklerini söyledi.

Bugüne kadar yapılan işlerden dolayı Türkiye ile Belarus arasında büyük bir perspektif meydana geldiğini dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, yapılan görüşmelerde iki ülkenin hükümetleri olarak ilişkilerin daha ileri götürülebilmesi için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği belirtti.

Yıldırım, “İki ülkenin ticaret hacmi yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı. Eğer Türkiye ve Belarus’un imkan ve potansiyelini hesaba katarsak bu rakamı elbette daha da yükseltebilirdik. Önümüzdeki 8-10 yıl içinde iki ülke ticaret hacmini 8 milyar dolara çıkarmayı başarabiliriz.” diye konuştu.

Belarus’ta yaklaşık 300 civarında Türk firması ve yatırımcısı bulunduğunu da belirten Yıldırım, ağırlıklı olarak Türk yatırımcılarının konut ve otel inşaatı gerçekleştirdiğini söyledi. Yıldırım, bu alanlarda Türk firmalarının Belarus’ta çok iyi çalıştığını da sözlerine ekledi.
 


Geri Dön