19 / 03 / 2024

Türk firmaları inşa halindeki otelleri yakın takibe aldı!

Türk firmaları inşa halindeki otelleri yakın takibe aldı!

Dubai’ye çıkarma yapan 73 Türk firması, Expo 2020’ye hazırlanan inşa durumundaki otel ve restoranları yakın takibe aldı. 



190 ülkeden 25 milyon kişinin ziyaret edeceği Expo 2020 Dubai'ye, bir başka deyişle ‘Dünya Sergisi’ne yaklaşık olarak 13 ay kaldı. Yeni Şafak gazetesinden Mine Açar'ın haberine göre, Dubai’de dün açılan The Hotel Show 2019 Otel, Restoran Ürünleri ve Ekipmanları Fuarı’na katılan 73 Türk firması, Körfez’de inşa halindeki otel ve restoranları da yakın takibe aldı. Dubai World Trade Center’da yapılan organizasyona 80’i aşkın ülkeden 30 bin ziyaretçi katılıyor. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın en büyüğü olan etkinlikte, toplam 370 firma ve kuruluş stant açıyor. The Hotel Show’un Türkiye milli katılımını ilk defa bu yıl İstanbul Ticaret Odası (İTO) düzenliyor. Türkiye’den 73 firma da 1.890 metrekarelik alanda ürün ve ekipmanlarını sergiliyor.

DUBAI'DE 700'DEN FAZLA OTEL VAR

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, fuarda yaptığı açıklamada, uluslararası konaklama endüstrisi ve turistlere yönelik ticaretin, sadece Dubai’de değil, Ortadoğu’da çok hızlı büyüdüğünü belirtti. Avdagiç, Körfez ülkeleri otel pazarının toplam değerinin planlama, tasarım, ihale ya da inşaat aşamasındaki projeleri de katınca 501 milyar dolara ulaştığını söyledi. Şekib Avdagiç, “Körfez ülkeleri genelinde şu anda 196 otel tasarım aşamasında, 708 otel inşa ediliyor, 94 otel ise planlama safhasında. Dubai'de ise Haziran 2019 itibariyle 700'den fazla otel ve 120 bin odası bulunuyor. Otel odası sayısının 2019 sonunda 132 bine, Expo 2020'nin başlayacağı Ekim 2020'de ise 160 bine ulaşması bekleniyor. Bütün bu oteller asansöründen, personel üniformasına ve duvarındaki boyasına kadar Türk girişimcimiz için büyük bir fırsat demek” şeklinde konuştu.

YENI İŞBİRLİKLERİNİN SİMGESI OLACAK

Avdagiç, “Otel çalışanı üniformalarından, düşük elektrik voltajı sistemlerine kadar konaklama ve restoran üzerine her ne varsa, A'dan Z'ye her şeyi burada görebiliyoruz. Otel müdürleri, mimarlar, tasarımcılar ve satın alma yöneticileri buraya geliyor. Bunu girişimcilerimiz için ciddi bir fırsat olarak görüyoruz” diye konuştu. 

Türk dizilerinin Körfez ve Ortadoğu ülkelerinde evlerde ve otellerde büyük bir ilgiyle takip edildiğini söyleyen İTO Başkanı, şöyle konuştu: “Şimdi hedefimiz o ki, girişimcilerimiz The Hotel Show Dubai’yi yeni bir başlangıç kabul edip, otel ve restoran ekipmanları ile de bu ülkelerde daha çok eve, otele ve restorana girsin. Körfez ve Ortadoğu’da otel ve restoran ekipmanlarının, mutfaklarımızın tüm dünyada büyük ilgi gören Türk dizilerimiz gibi dikkat çekmesini istiyoruz."

İTO'YU BU FUARA TAŞIYAN 3 SEBEP

Türk girişimcisini bu yıl fuara getiren üç önemli sebep bulunduğunu söyleyen Şekib Avdagiç, ilk sebebin Körfez ülkeleri ve BAE’nin turizm sektöründe ciddi bir yükseliş içinde olması olduğunu söyleyerek, şu devam etti: “Otel ekipmanlarına ihtiyaç giderek artıyor. Dubai’de Expo 2020’ye kadar kalan 40 bin yeni otel odası inşa edilecek. İkinci önemli sebep; Körfez ve BAE’de, bu alanda yeterli yerel üretim bulunmuyor. Bu otellerin neredeyse tüm tedariki ithalat ile karşılanacak. Üçüncü belki de en güncel sebep ise Expo 2020'nin 20 Ekim 2020 ve 10 Nisan 2021 tarihleri arasında Dubai'de gerçekleştirilecek olması. Ortadoğu, Afrika ve Güney Asya'da düzenlenen ilk ‘World Expo’ olacak.Beş yılda bir gelecek iş yapma fırsatı oluyor."


Geri Dön