26 / 04 / 2024

33 marka 2019'da 878 şube açacak!

33 marka 2019'da 878 şube açacak!

Franchise giriş bedeli yatırımcı için oldukça büyük bir maliyet kalemi oldu. Franchise giriş bedeli 100 bin TL'nin altında olan 33 marka 2019 sonuna kadar 878 şube açmayı planlıyor.



Hem yeni kurulan marka sayısındaki artış hem de köklü markaların indirimleri 2019 yılında franchise giriş bedelleri üzerinden bir rekabet ortamı yarattı. Zira birçok marka giriş bedellerini düşük tutmaya başladı.

Ekonomist Dergisi'nden Burcu Tuvay'ın haberine göre;  bazı markalar franchise giriş bedeli talep edip aylık cirodan bir bedel istemezken, bazı markalar kullanım hakkı ve cirodan pay ve reklam bedeli talep edebiliyor. Tam da bu durumda franchise bedelinin düşük tutulması girişimci üzerindeki motivasyonu arttırıyor. Özellikle belli dönemlerde markalar, şubeleşme atağında birçok promosyon yapıyor. Bu da yatırımcıya daha uygun bütçelerle franchising sistemi altında bir markanın parçası olma imkanı sağlıyor. Şirketler, çeşitli dönemlerde bu tür uygulamalarla markalarını daha geniş alanlara yayma ve daha fazla yatırımcıya ulaşma fırsatı yakalayabiliyor.

Biz de haberimizde franchise giriş bedeli 100 bin TL'nin altında olan markaların 2019 hedefle rini ve yatırım koşullarını araştırdık. Yaptığımız araştırmaya göre, bu kapsamdaki 33 marka 2019 yılının sonuna kadar 878 şube açacak.

TÜRK LİRASI İLE ÖDEME

Etiler Marmaris'in 19 ilde 59 şubesi bulunuyor. Express model için 40 bin TL + KDV, klasik model için ise 70 bin TL + KDV franchise giriş bedeli alınıyor. Aylık ciro hedefi şube tipine göre değişiklik gösteriyor. Şubelerin aylık ciro hedefleri 100 bin TL'den başlıyor. Etiler .Marmaris Genel Koordinatörü Bahar Tay-gur, "Şirketimizin franchise ve royalty bedelleri [ belirlenirken yatırım-gelir dengesi dikkate alınıyor, yatırımcıya kâr getirecek bedeller oluşturuluyor. Etiler Marmaris'te tüm bedeller Türk Lirası ve şubelerin tümü Türk Lirası ile kira ödüyor" diye konuşuyor.

KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL

50 ilde 225 şubesi bulunan b-fit, hane gelirlerine göre belirlenen sıralamayla, birinci bölge için 72 bin TL + KDV, ikinci bölge için 62 bin TL + KDV, üçüncü bölge için 52 bin TL + KDV franchise giriş bedeli alıyor. Lokasyon bazında değişiklik göstermekle beraber 15 bin TL ile 75 bin TL aralığında şube cirosu hedefleniyor.


Geri Dön