04 / 05 / 2024

franchise şubeleri

franchise şubeleri

Franchise giriş bedeli yatırımcı için oldukça büyük bir maliyet kalemi oldu. Franchise giriş bedeli 100 bin TL'nin altında olan 33 marka 2019 sonuna kadar 878 şube açmayı planlıyor.

100 şirket yıl sonuna kadar 2 bin 573 şube açacak!

Yatırımda daha az riskli olarak görülen franchise sistemine ilgi artıyor. Gıdadan gayrimenkule otomotivden eğitime farklı alanda yatırım fırsatı sunan 100 şirket 2019 sonuna kadar 2 bin 573 şube açmayı hedefliyor.

100 marka 2 bin 273 şube açacak!

Yatırımcılar için güvenli liman olarak görülen franchise sektörü, büyümeye devam ediyor. Sektörde faaliyet gösteren 100 marka, 2019'un sonuna kadar toplam 2 bin 273 franchise şube açmaya hazırlanıyor.

TURYAP, 2022 yılında 90 franchise açacak!

Emlak danışmalığı konusunda gayrimenkul sektörüne yön veren markalar arasında yer alan TURYAP, 2022 yılında 90 franchise açacak...

Gayrimenkul sektöründe franchise bedellerine kur ayarı!

Kurda meydana gelen dalgalanmalar, franchise veren markaların harekete geçmesine neden oldu. Özellikle yatırım maliyetinin önemli bir kalemini oluşturan franchise giriş bedelleri güncellendi. Şirketlerin bir kısmı bu bedeli TL'ye çevirdi, bir kısmı da kuru sabitledi. 

Dedeman Hotel franchise sistemine giriyor!

Otelcilik sektöründe ülkenin önemli isimlerinden biri olan Dedeman Hotel  franchise sistemine dahil oluyor. 

Gayrimenkul sektöründe franchise yatırımları artacak!

2021 senesinde 20 binden fazla kişinin katıldığı franchise yatırımları artmaya devam edecek. 2022 senesinde 3 bin 661 franchise şubesi açılacak.

Gayrimenkul sektöründe franchise yatırımları hızlandı!

Salgın sürecinde tüketici alışkanlıklarında değişiklikler yaşanırken, franchise ve bayilik sektörü de yeni sürece ayak uyduruyor. Gayrimenkul sektöründe de franchise yatırımlarına hız verildi.

Ünlü markalar 2021'i franchise yılı ilan etti!

2020'de 45 milyar dolar olan franchise sektörünün pazar büyüklüğünün 2021'de 50 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Peki ünlü markaların 2021 hedefleri neler?

Emlakçılardan franchise sistemine tepki!

Emlak sektöründe hızla büyüyen franchise hizmeti bazı emlakçılara için fırsat kapısı olmasına karşın sisteme karşı çıkan emlakçılar da bulunuyor.

Franchise'de yeni dönem başlıyor! 

Türkiye'de devam eden franchise yapılanmasında mevcut eksikler giderilip yanlışlar düzeltiliyor. Kapsamlı müşteri memnuniyeti hedefleyen franchise böylelikle yeni bir döneme giriyor. 

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Little Caesars 2020 sonuna kadar 10 franchise şube açmayı planlıyor!

Little Caesars, Covid-19 döneminde yatırımcılara ödeme öteleme, destek primi, hammadde alımlarında indirim gibi fırsatlar sundu. Yüzde 80'i franchise olan toplam 85 şubeyle faaliyet gösteren şirket, bu yılın sonuna kadar 10 franchise şube açmayı planlıyor

Kaşıbeyaz'ın yeni markası Satır Arası 20 franchise vermeyi hedefliyor!

Kaşıbeyaz Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Kaşıbeyaz bu yıl Satır Arası için 20 franchise vermeyi hedefliyormuş...

Tavuk restoranları yıl sonuna kadar 155 franchise şube açacak! 

Yüksek kar marjı veren tavuk restoranları, 2020'de de yeni girişimcileri sektöre kazandıracak. 6 tavuk restoranı yıl sonuna kadar155 franchise şube açacak... 

Devr-i Alem Eğitim Kolejleri'nin Halkalı ve Kurtköy şubeleri kapandı!

Kağıthane, Kurtköy ve Halkalı'da kampüsleri olan Devr-i Alem Eğitim Kolejleri'nin Halkalı ve Kurtköy şubeleri kapandı.

franchise şubeleri Haberi

franchise şubeleri

Hem yeni kurulan marka sayısındaki artış hem de köklü markaların indirimleri 2019 yılında franchise giriş bedelleri üzerinden bir rekabet ortamı yarattı. Zira birçok marka giriş bedellerini düşük tutmaya başladı.

Ekonomist Dergisi'nden Burcu Tuvay'ın haberine göre;  bazı markalar franchise giriş bedeli talep edip aylık cirodan bir bedel istemezken, bazı markalar kullanım hakkı ve cirodan pay ve reklam bedeli talep edebiliyor. Tam da bu durumda franchise bedelinin düşük tutulması girişimci üzerindeki motivasyonu arttırıyor. Özellikle belli dönemlerde markalar, şubeleşme atağında birçok promosyon yapıyor. Bu da yatırımcıya daha uygun bütçelerle franchising sistemi altında bir markanın parçası olma imkanı sağlıyor. Şirketler, çeşitli dönemlerde bu tür uygulamalarla markalarını daha geniş alanlara yayma ve daha fazla yatırımcıya ulaşma fırsatı yakalayabiliyor.

Biz de haberimizde franchise giriş bedeli 100 bin...