19 / 04 / 2024

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiği ek göstergede gözler çıkacağı tarihe çevrildi...



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine 3600 ek gösterge çalışmaları devam ediyor. Memur-Sen'den ek gösterge ile ilgili dikkat çeken tarih açıklaması geldi. Bu gelişmelerin ardından gözler 3600 ek göstergenin çıkacağı tarihe çevrildi. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge hangi memurları kapsıyor?  İşte merak edilenler...

A Haber'de yer alan habere göre; milyonlarca memur ve emekli 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge hangi memurları kapsıyor? sorularının cevabını merak ediyor...

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Memur-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yalçın, bu toplu sözleşmede de 600 ek göstergenin ve sözleşmeli personel alımı kararının alındığını belirterek konuşmasına devam etti:

"Bunların ikisi de 2022 yılı içinde yetkili konfederasyon Memur-Sen ile çalışılacak ve tamamlanacaktır. Bugünlerde siyasette bir tartışma var. '3600'ü kim teklif etti?' diye. 3600 ek gösterge, 6 dönem toplu sözleşmenin tamamında Memur-Sen'in teklif ettiği bir maddedir. Dolayısıyla teklif bize aittir. Toplu sözleşme kararı bize aittir. Buna ilişkin vaat Cumhurbaşkanımıza aittir. 2022 yılı içinde çalışacağız tamamlayacağız. İcraat da Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip olacaktır diye düşünüyoruz. Bu tartışmaya girmeksizin 3600'ün kapsamına ilişkin bütün kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak, ek gösterge sistematiğini adil bir şekilde düzenleyecek çalışmayı da bir an önce başlatmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile bu konuya ilişkin bir mutabakat sağladık. Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda buna ilişkin bir startı vereceğiz kasım ayı içinde."

Yapılacak düzenleme ile emekli maaşlarında ve emekli ikramiyelerinde yüzde 25'e varan zam yapılacak. 30 yaşındaki hemşirenin emeklilik ikramiyesi 149 bin liradan 188 bin liraya çıkacak. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber'in canlı yayınında tüm merak edilenleri anlattı.

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Çalışmalar sırasında dikkat edilecek hususlardan biri de ek gösterge artışının kapsamı olacaktır. Daha önceki çalışmalarda sadece 4 yıllık üniversite mezunlarını ve belirli meslek gruplarını kapsayacak bir çalışma vardı. Şimdi bu kriterlerin değişip değişmeyeceği değerlendirilecek.

Memur ve emekliler dikkat! 1.200 lira artış kapıda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön