26 / 04 / 2024

3600 ek göstergede son durum: Hangi tarihte çıkacak?

3600 ek göstergede son durum: Hangi tarihte çıkacak?

Milyonlarca kişinin büyük merakla beklediği 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Sorusunun cevabı araştırılan konular arasında yer alıyor.



3600 ek gösterge talebi gündeme tekrar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili yapmış olduğu son görüşmede, konunun çözümlenmesi için atılacak adımlara ilişkin programın hazırlandığını aktarmıştı.

A Haber'de yer alan habere göre; 3600 ek gösterge ne zaman, hangi tarihte çıkacak? 3600 kimleri ve hangi meslekleri kapsayacak? Sorularının cevapları milyonlarca vatandaş tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte merak edilenler...

3600 EK GÖSTERGE NEDİR, NE İŞE YARAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin atarafından ek göstergede anlaşmaya gidildiği aktarıldı. Ek gösterge, devlet memurlarının aylık ücretlerini, emekli maaşlarını ve ikramiyelerini belirleyen önemli unsurlardan biridir.

Ek gösterge memurlar için çok önemli bir yere sahip.Çünkü  ek göstergenin yüksek olması emekli maaşının da yüksek olması anlamına gelmektedir. Bu durumda ek göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olan bir memurdan daha çok zam ve maaş alır. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir.

3600 ek göstergede son durum: Hangi tarihte çıkacak?

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Bu durum sadece belirli meslek gruplarını kapsıyor ancak memur sendikaları bu ek göstergenin tüm memurlara uygulanmasını ve kapsamının genişletilmesini istiyor.

Ancak şu anda 3600 ek gösterge, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinden oluşan 1,3 milyon memuru içermektedir. Ek göstergeden sadece bu meslek grupları ve bunlardan emekli olan vatandaşlar yararlanabilir.

3600 ek göstergede son durum: Hangi tarihte çıkacak?

EK GÖSTERGE MAAŞLARA NE KADAR ETKİ EDECEK?

Bakan Bilgin'in açıklamalarına göre 3600 ek gösterge yönetmeliği ile bu meslek gruplarının maaş ve ikramiyelerinde yüzde 20 artış olacak.

3600 ek göstergede son durum: Hangi tarihte çıkacak?

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

2022 yılında memur ve memur maaşlarındaki artış oranı da belirlendi. Buna göre 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, 2022'nin ikinci altı ayında yüzde 7 artış olacak. Ayrıca 2023'ün ilk altı ayında yüzde 8, 2023'ün ikinci yarısında.yüzde 6 artış olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den 3600 ek gösterge ve büyüme açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön